Opprette en salgsordre basert på et innkjøp

Til tider kan det være ønskelig å opprette en salgsordre som baseres på et bestemt innkjøp. Dette gjøres ved hjelp av en veiviser som startes i fanekortet Produktlinjer på innkjøpet.

Slik oppretter du en salgsordre basert på et innkjøp

1. Klikk på pilen lengst til høyre i verktøylinjen og velg Opprett ordre basert på innkjøp.
  2. Veiviseren viser da informasjon om det innkjøpet som ordren vil ta utgangspunkt i. Klikk Neste.
  3. Velg hvilken kontakt du skal opprette ordren mot. Klikk Neste.
  4. Velg underlag for kostpris og salgspris på salgsordren, og velg hvilken informasjon du ønsker skal overføres til salgsordren. Klikk Neste.
    Tips! Endrer du Bestilt antall på salgsordren vil kostprisen oppdateres på nytt, men denne gangen fra Produktkortet. Du bør derfor overføre innkjøpet på nytt dersom kostprisen på innkjøpet avviker fra den på produktkortet. For å gjøre dette må du oppdatere eksisterende salgsordre i neste punkt.
  5. Kun dersom kunden allerede har en salgsordre som er ubehandlet:
    Velg om du ønsker å oppdatere en eksisterende salgsordre med nye produktlinjer eller opprette en ny. Klikk Fullfør for å opprette salgsordre.

Veiviseren viser nå ordreinformasjon om salgsordren som er opprettet. Klikk Lukk eller Avbryt for å lukke veiviseren.

Se også:

Opprette innkjøp på grunnlag av salgsordre

Innkjøpregisteret

Innkjøpsveiviseren

Reservere et innkjøp for en bestemt salgsordre