Knytte en leverandør til et produkt

For at et produkt skal kunne kjøpes inn fra en leverandør må det opprettes en leverandørtilknytning fra produktet.

Slik knytter du en leverandør til produktet

1. Klikk Ny i fanekortet Leverandør i Produktregisteret.
  2. Velg leverandøren av produktet, og klikk OK.
  3. Fyll inn detaljert informasjon om leverandøren. Se feltbeskrivelser nedenfor.
  4. Klikk OK.

Du har nå knyttet en leverandør til produktet.

Tips! Du kan bestemme standardleverandør for produktet dersom du har tilknyttet flere aktuelle leverandører. Dette gjøres i nedtrekkslisten Standardleverandør.

Feltbeskrivelser

Leverandørens produktnr.: Dersom leverandøren din har et eget produktnummer for produktet, kan du registrere det her.

EAN-kode: Her kan leverandørens EAN-kode (strekkode) legges inn hvis den avviker fra den som er registrert i fanekortet Innstillinger i produktregisteret.

Leveringstid i dager: Benyttes ved innkjøp for bedre å kunne holde oversikt over hvor lang tid leverandøren vil bruke på å levere varen til deg.

Kursoppdatering: Her bestemmer du om du ønsker fast kurs eller flytende kurs. Dette er aktuelt dersom du gjør innkjøp i utenlandsk valuta. Bruker du Flytende valutakurs hentes valutakursen fra Valutaregisteret. Du må selv oppdatere kursen der. Ved fast valutakurs påvirkes ikke kursen av endringer du gjør i valutaregisteret. Les mer om valutaregisteret i Valuta.

Innkjøpspris i valuta: Her registreres innkjøpsprisen i den valutaen som er registrert på leverandøren.

Innkjøpspris kl. valuta: Viser innkjøpsprisen omregnet til firmadatabasens (klientens) valuta.

Anbefalt utsalgspris: Her kan du legge inn leverandørens Anbefalte utsalgspris. Prisen kan få betydning for salgsprisen i priskalkulatoren, avhengig av valg i firmainnstillingene for produkt.

Leverandørens produktnavn: Dersom leverandøren har et eget navn på produktet, kan du legge inn dette og merke av om du ønsker å Bruke leverandørens produktnavn på innkjøp.

Rabattprosent ved innkjøp: Har du avtalt deg frem til rabattprosent hos leverandøren, kan du legge inn rabattprosenten i feltet. Rabattprosenten vil automatisk tas hensyn til ved opprettelse av innkjøp mot denne leverandøren.

Leverer i enheter på: Dersom leverandører leverer produkter i spesielle enheter/antall/forpakninger, og ikke aksepterer andre bestillingsantall, kan du registrere antallet her for å hindre at det foretas innkjøp i antall som avviker fra leverandørens antall. Valget overstyrer Bestilt-feltet på nye innkjøp når innkjøpet overføres til status Bestilt. Innstillingen er som standard ikke aktiv. Eksempel: Leverandøren leverer i kasser på 24, og du har satt inn antall 30 på innkjøpet. Når du overfører til bestilt, blir bestilt antall avrundet opp til 48.

Kvantumsrabatt ved innkjøp: Legg inn en forklarende tekst i Vilkår for kvantumsrabatt. Teksten vil vises når du legger inn produktet i en bestilling, men du må selv ta stilling til antall og eventuelt oppdatere rabattfeltet manuelt.

Leverandøren leverer i annen enhet: Dersom leverandøren leverer produktet i en annen enhet enn den du videreselger, kan du spesifisere pakkeenhet, antall pr. enhet og omregningsfaktor ved lageroppdatering.

Se også:

Produktregisteret

Valuta

Firmainnstillinger for Produkt