Valuta

Valutaregisteret består av en liste med alle registrerte valutaer med valutakurser. Programmet regner ut priser på produkter i henhold til kursene som legges inn i valutaregisteret.

I valutaregisteret ligger de mest brukte valutaenhetene som standard. Du kan opprette flere valutaenheter ved behov. Valutaregisteret kan åpnes ved å klikke Valutaregister i Bilagsregistrering, via Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister, eller ved å velge Vis - Regnskap - Valuta.

Vær oppmerksom på at listen som standard vises med et utvalg av alle valutaene som er registrert i systemet. Før du eventuelt forsøker å opprette en ny valuta bør du klikke på Utvalg i verktøylinjen for å se om valutaen allerede er registrert. Utvalget viser de valutaene som er markert med Vis i listen.

Vinduet inneholder en liste over alle registrerte valutaenheter i programmet. NOK (basisvalutaen) og EUR (Euro) er markert med en lys bakgrunnsfarge slik at det skal være lett å se dem. NOK (basisvalutaen) kan ikke slettes. Det samme gjelder Euro.

Dersom du har endret valutakurser i valutaregisteret, kan du oppdatere kursene i produktregisteret ved å klikke Oppdater produktregister.

Valutakurs

Du endrer kursen ved å skrive inn den nye kursen i Kurs. Systemet endrer automatisk datoen for den nye kursen tilsvarende Systemdato. Systemet vil benytte den nye kursen fra og med denne datoen.

Sett påminnelser for oppdatering av valutakurser

Du kan stille inn Mamut Business Software slik at du får en påminnelse om å oppdatere valutakurser.

For å aktivere tjenesten, gå til Vis - Innstillinger - Regnskap - Modulinnstillinger - Valuta og angi hvor mange dager etter siste valutaoppdatering du vil ha en påminnelse om å oppdatere på nytt.

Deretter må tjenesten aktiveres for hver enkelt bruker. Gå til Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul - Bilagsregistrering - Funksjoner. Under Automatisk, marker Valutadato-kontroll.

Se også:

Bilagsregistrering

Regnskapsinnstillinger: Valuta