Bilagsregistrering

I Bilagsregistrering registrerer du dine bilag før du overfører de til hovedboken. Så lenge bilagene ligger i bilagsregistrering kan du endre bilagsdato, bilagsart, periode, kontoer, avgiftsbehandling, beløp osv.

Et bilag må bestå av minimum to bilagslinjer som til sammen balanserer. Summen av Debet for alle bilagslinjene må være lik summen av Kredit. Bilagene vil bli nummerert ut i fra innstillingene du har satt for nummerserier i regnskapsinnstillingene.

Før du begynner å bruke bilagsregistreringen, bør du gjøre deg kjent med hvilke innstillinger du kan regulere. Modulen kan tilpasses individuelt og du kan definere opp til fem ulike sett med brukerinnstillinger slik at du kan registrere dine bilag på en raskere og mer effektiv måte.

En annen rask måte å føre bilag på er ved bruk av Bilagsmaler, eller egne verktøyknapper for hurtigføring av bilag.

Enkelte avgiftskoder kan også tilpasses din bedrift gjennom egne Avgiftskode-innstillinger. Les mer om dette i Redigere avgiftskoder.

Tips! Du kan sjekke Resultat og Balanse basert på bilag du har registrert i bilagsregistrering før du overfører til hovedboken. Du bestemmer kilden for utskriften i utvalgsvinduet i rapportmodulen, og kan velge mellom Hovedbok, Bilagsregistrering eller begge deler.

Se også:

Kom i gang med bilagsregistrering

Registrere bilag

Overføre til Hovedbok

Hurtigføring av bilag ved hjelp av verktøylinjen for bilagsmaler

Om bilagsmaler

Bilagsarter

Regnskapsinnstillinger

Kontoplan

Brukerinnstillinger for Bilagsregistrering

Kolonnene i bilagsregistreringsvinduet

Nummerering av bilag

Hurtigtaster i bilagsregistrering

Redigere avgiftskoder

Aktivitetsmaler