Bilagsarter

Regnskapsmodulen er forhåndsoppsatt med 13 ulike bilagsarter. Alle bilag som registreres må føres enten på en av de forhåndsoppsatte bilagsartene, eller på en egenopprettet bilagsart. Føring på ulike bilagsarter gir mulighet for en mer effektiv registrering og mest mulig hensiktsmessig arkivering av bilag.

For enklere å kunne skille de forskjellige bilagsartene fra hverandre i hovedboken brukes det koder for de ulike bilagsartene (f.eks. UF for utgående fakturaer, IF for inngående fakturaer).

Du kan tilpasse og opprette nye bilagsarter bilagsartinnstillingene, som åpnes ved å gå til Vis - Innstillinger - Regnskap - Regnskapsinnstillinger - Bilagsartinnstillinger og nummerserier. Du kan redigere bilagsartene som følger med som standard, men du vil kun ha mulighet til å slette bilagsarter du har opprettet selv.

Du kan også komme direkte til innstillingene fra Bilagsregistrering ved å klikke på pilknappen til høyre for knappen Kontoplan i verktøylinjen øverst og velge Bilagsartinnstillinger.

Slik oppretter du en ny bilagsart

1. Klikk på Ny for å opprette en helt ny bilagsart.

2. Angi Bilagsnummer initial og Navn for bruk ved bilagsregistrering og visning i Hovedbok.
  3. Sett eventuelle innstillinger for bilagsarten. Les mer i Regnskapsinnstillinger: Bilagsartinnstillinger.

Den nye bilagsarten har nå blitt opprettet.

Se også:

Regnskapsinnstillinger: Bilagsartinnstillinger

Nummerering av bilag