Nummerering av bilag

Nummerering av bilag settes opp i Regnskapsinnstillingene. Velg Vis - Innstillinger - Regnskap - Regnskapsinnstillinger - Bilagsartinnstillinger og nummerserier, og fanekortet Nummerserier.

Nummerering av bilagene kan settes opp på tre forskjellige måter:

Hvilken nummereringsmåte du bør velge avhenger i stor grad av mengden bilag du skal registrere i løpet av et år.

Viktig! Disse innstillingene blir låst i det du begynner å føre bilag. Det er derfor viktig at du setter opp korrekt nummerering før du tar i bruk modulen for Bilagsregistrering.

En nummerserie pr. bilagsart

Dette er standard innstilling. Det betyr at hver bilagsart følger sin egen nummerserie som begynner på 1 (eller en egendefinert start). Fordelen med denne innstillingen er at du lettere kan skille de ulike bilagsartene. Den unike nøkkelen for et bilag blir her initialene og nummeret til bilaget, f.eks. B2 for bankbilag nummer to. Hvis det er mange bilag i løpet av året, kan det lønne seg å ha en nummerserie per bilagsart.

Bilagsart

Nr.

Bilagsart

Nr.

Bilagsart

Nr.

B

1

UF

1

IF

1

B

2

UF

2

IF

2

B

3

UF

3

IF

3

B

4

IF

4

B står for Bank, UF for utgående faktura og IF for inngående faktura

En nummerserie pr. bilagsart, med egendefinerte intervaller

Hvis du kun skal benytte deg av fire bilagsarter i løpet av året, UF, B, IF og D (diverse), og ikke ha kryssende nummerserier, kan du bestemme at UF skal begynne på nummer 2000, B på 4000 og IF på 6000. Dermed vil hver bilagsart egentlig ha sin egen nummerserie, men i praksis ser det ut som om du har en felles nummerserie med ulike intervaller. Du får et slikt oppsett ved at du selv går inn på de ulike bilagsartene som skal benyttes og setter første nummer til det ønskede.

Bilagsart

Nr.

Bilagsart

Nr.

Bilagsart

Nr.

B

4000

UF

2000

IF

6000

B

4001

UF

2001

IF

6001

B

4002

UF

2002

IF

6002

B

4003

IF

6003

B står for Bank, UF for utgående faktura og IF for inngående faktura

Felles nummerserie for alle bilagsarter

Hvis du ønsker å ha en felles nummerserie uavhengig av hvilken bilagsart det er ført på, må du merke av for Felles nummerserier for alle bilagsarter før du åpner bilagsregistrering eller begynner å fakturere i programmet.

Bilagene gis løpende nummer uavhengig av bilagsart.

Bilagsart

Nr.

B

1

UF

2

B

3

D

4

IF

5

B står for Bank, UF for utgående faktura, D for Diverse og IF for inngående faktura.

Se også:

Kom i gang med nummerserier

Regnskapsinnstillinger