Regnskapsinnstillinger

Under Regnskapsinnstillinger har du tilgang til alle regnskapsrelaterte innstillinger for aktiv firmadatabase samt flere innstillinger for overføring av regnskapsdata fra andre moduler.

Aktivt regnskapsår og Gjeldende periode kan endres etter behov og vil bl.a. ha innvirkning på bilag som føres i Bilagsregistrering.

Merk! Vær oppmerksom på at dersom du har valgt at Dato styrer periode i brukerinnstillinger for Bilagsregistrering, vil disse innstillingene overstyre gjeldende periode og regnskapsår fra regnskapsinnstillingene.

Regnskapsårets start vil vanligvis være januar, men kan endres dersom du ønsker å benytte avvikende regnskapsår. Det vil kun være mulig å endre regnskapsårets start frem til du fakturerer eller fører bilag første gang.

Antall mva-terminer varierer etter hvilket land firmadatabasen er satt til. Dette kan også tilpasses innenfor hvert enkelt land, men kun ved opprettelse av firmadatabasen.

Ved å merke av for Tillat lange kontonummer (mer enn fire siffer) kan du angi kontonumre med opptil 7 sifre.

Du kan også tilpasse regnskapsmodulen ved hjelp av brukerinnstillingene for Hovedbok og brukerinnstillingene for Bilagsregistrering.

Les mer i Brukerinnstillinger for Bilagsregistrering

Les mer i Brukerinnstillinger for Hovedbok

Fanekortene

Hovedinnholdet i Regnskapsinnstillinger ligger i fanekortene. Her ligger store tilpasningsmuligheter for brukeren samt oversikten over nesten alle kontoer og bilagsarter som samtlige moduler i systemet benytter seg av.

Perioder

Her kan du se hvilke perioder og mva-terminer som er avsluttet i regnskapet, når disse ble avsluttet, samt hvilken bruker som foretok avslutningen. Du kan ikke foreta deg noe aktivt i fanekortet for perioder som er tatt i bruk. Se mer om Periodeavslutning.

Modulinnstillinger

I fanekortet Modulinnstillinger kan du sette standard innstillinger for du ulike modulene i regnskap. Innstillingene du setter vil gjelde for alle brukere av firmadatabasen.

Inn-/Utbetaling

Kontoplan

Valuta

Kostnadsbærere

Regnskapsinnstillinger

I fanekortet Regnskapsinnstillinger kan du sette flere innstillinger for regnskapet.

Systemkontoer

Rapporter

Bilagsartinnstillinger

Vedlikehold av avgiftssatser

Resultatoppsett

Reskontro

I fanekortet Reskontro er innstillingene for reskontro samlet.

Reskontroinnstillinger

Notat

Her kan du skrive inn notater vedrørende regnskapet.

Se også:

Innstillinger

Brukerinnstillinger for Bilagsregistrering

Regnskapsår og mva-terminer