Regnskapsinnstillinger: Systemkontoer

Flere av modulene i programmet posterer bilag automatisk i regnskapets hovedbok. Systemkontoene styrer hvilke kontoer som blir benyttet ved slike posteringer.

I nedtrekkslisten Kontogruppe kan du velge en kontogruppe og se hvilke kontoer som benyttes ved automatisk postering fra tilsvarende modul. Du kan klikke i kolonnen Konto, og overstyre konto om ønskelig.

Beskrivelse av kontogrupper

De forskjellige kontogrupper angir følgende moduler som genererer automatiske posteringer:

Faktura viser kontoer som benyttes ved automatisk postering fra Fakturamodulen.

Innkjøp viser kontoer som benyttes ved automatisk postering fra Innkjøpsmodulen.

Reskontro viser kontoer som benyttes ved automatisk postering fra Reskontro.

Mva viser kontoer som benyttes ved automatisk postering fra Mva-oppgjør (Periodeavslutning).

Resultat viser kontoer som benyttes ved Overføring av midlertidig Inngående saldo.

Lønn viser kontoer som benyttes ved automatisk postering fra Lønnsavregning.

Se også:

Systemkontoer

Regnskapsinnstillinger

Fakturamodulen

Om innkjøpsmodulen

Reskontro

Periodeavslutning

Lønnsavregning

Overføring midlertidig 'Inngående saldo'

Standard bilagsart

Inn-/Utbetaling