Reskontro

Kundereskontroen og Leverandørreskontroen gir deg en fullstendig oversikt over alle åpne reskontroposter som er gjort på kundene og leverandørene dine og forenkler dermed betalingsoppfølgingen.

Posteringer på en konto som er satt opp med reskontrofunksjonalitet i Kontoplanen blir automatisk postert både i Hovedbok og Reskontro. I Hovedbok finner du postene på kontoen med reskontrofunksjonalitet, mens du i Reskontro finner igjen de samme postene på reskontronummeret. Når man i Kontaktkortet definerer en kontakt som Kunde/Leverandør, tildeles et Kundenummer/Leverandørnummer som er det samme som Reskontronummer.

Reskontroen knytter sammen informasjon fra flere moduler. I flere tilfeller er det ønskelig å se informasjon fra disse modulene, og du kan derfor åpne dem direkte fra reskontroen ved å klikke på knappene Gå til kontaktkortet, Gå til faktura, Gå til innkjøp og Gå til bilag. Gjennom knappene i margen kan du velge mellom forskjellige visninger og funksjoner i modulen. Kundeliste, Leverandørliste, Reskontroliste og Aldersfordeling har en rekke funksjoner for behandling av poster i reskontro:

Du kan registrere Inn-/utbetaling direkte på kundene eller leverandørene dine.

Du kan også Matche/linke poster mot hverandre.

Du kan Redigere postene.

Du kan Gå til faktura fra Kundereskontroen.

Du kan Gå til innkjøp fra Leverandørreskontroen.

Du kan Gå til bilag for å finne bilaget i hovedboken.

Alle registreringer mot kontoer med reskontrofunksjon finnes her sortert på Kunden eller Leverandøren som er knyttet opp mot posteringen, og ikke etter bilagsart, periode eller dato som i Hovedbok.

I kundereskontromodulen finner du dessuten flere muligheter for videre betalingsoppfølging. Du finner knapper for betalingsoppfølging til venstre i kundereskontroen. Her har du mulighet for å generere betalingspåminnelser, sende fordringer til inkasso, rentefakturere, sende fordringer til factoring og lese inn OCR-filer. Konto 1510 er standard konto for kundefordringer.

I leverandørreskontromodulen har du også mulighet for å generere remitteringsfiler til banken din. Du finner knapper for betalingsoppfølging til venstre i leverandørreskontroen. Her har du mulighet for å generere filer til bank og å lese inn filer fra bank. Konto 2410 er standard konto for leverandørgjeld.

.Brukerinnstillingene gjelder kun for deg, og vil ikke påvirke andre brukere av systemet. Dette gjør det mulig for deg å skreddersy reskontromodulene slik at du kan jobbe mest mulig effektivt. Du har tilgang til brukerinnstillingene fra Kundeliste/Leverandørliste, Reskontroliste, Aldersfordeling, Saldoliste og via fanekortet Innstillinger per modul i brukerinnstillingene.

Tips! De ulike vinduene i reskontro har en rekke utvalgsmuligheter øverst i vinduet. Når du endrer utvalgene, må du klikke Oppdater for å oppdatere listen i henhold til utvalget du har satt.

Tips! Du kan eksportere en rekke lister og tabeller til Microsoft Excel ved hjelp av en meny på høyreklikk. Du kan sette et utvalg i listen - høyreklikke - og få dette utvalget ut i rapporten. Rapporten åpnes direkte i Excel. Vær oppmerksom på at filen er en midlertidig fil. Du må lagre denne dersom du ønsker å ta vare på den.®

Tips! Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i.

Se også:

Regnskapsinnstillinger: Reskontro

Registrering av Inn-/utbetaling i reskontro

Match/Link

Kundereskontro

Leverandørreskontro

Hovedbok

Kontoplan

Brukerinnstillinger for Kundereskontro

Brukerinnstillinger for Leverandørreskontro

Regnskapsinnstillinger: Reskontro