Hovedbok

Alle regnskapsdata blir til slutt samlet i Hovedbok. Selv om det daglige arbeidet foregår i andre moduler, vil all informasjon overføres til hovedboken. Periode- og terminavslutning, årsavslutning og oppstart av nytt regnskapsår er sentrale temaer når alle data har blitt samlet i hovedboken.

Du kan se dataene i hovedboken på syv forskjellige måter. Du finner knapper for disse i venstre marg slik at du kan skifte mellom dem når det passer deg:

Tips! Tradisjonelt rapporteres inntekter i resultatregnskapet som negative tall (kredit), i og med at de balanseres mot tilsvarende økning i Eiendelene, som skal rapporteres som positive tall (debet). Du kan likevel endre på hvordan rapportene skal vise disse tallene, for eksempel om du ikke ønsker at dine inntekter skal vises med negative tall. Dette gjør du i innstillingene under Vis - Innstillinger - Regnskap - fanekortet Regnskapsinnstillinger - Rapporter.

Se også:

Bilag i andre moduler

Brukerinnstillinger for Hovedbok

Regnskapsinnstillinger: Rapporter