Kontoliste/Saldobalanse

I Saldoliste får du oversikt over alt som er postert på hver enkelt konto i det aktive regnskapsåret. Med utgangspunkt i total saldo for hver konto kan du gå videre ned i tallene og se på fordelingen for hver periode, helt ned til den enkelte bilagslinje.

Du kan også gå enda lengre og se informasjon om bilaget fra andre moduler, gjennom en rekke knapper. Hvilke av disse knappene som er aktive, avhenger av hvilken konto du velger.

Nedenfor har vi beskrevet hvordan du kan starte i fanekortet Saldobalanse hovedbok og "bla" deg nedover i strukturen. Du kan også sette det nødvendige utvalget direkte i hvert enkelt fanekort om du ønsker dette.

Slik bruker du kontolisten

Klikk på knappen for Sum Av/På hvis du ønsker at saldo skal vises/skjules nederst i vinduet.

1. Klikk Kontoliste til venstre i hovedboken. Fanekortet Saldobalanse hovedbok gir oversikt over alle kontoer som det er ført noe på i løpet av året.
  2. Dobbeltklikk på kontoen du vil se nærmere på. Fanekortet Saldo pr. periode viser hvorledes hver periode bidrar til den endelige saldoen. Gjennom oversikten over Utgående saldo ser du saldo som var gjeldende ved enden av hver periode.
  3. Dobbeltklikk perioden du vil se nærmere på. Fanekortet Bilagslinjer inneholder hver enkelt postering på kontoen gjennom perioden.
  4. Dobbeltklikk linjen du vil se nærmere på. Hovedboken skifter nå fokus til Bilagsliste, med filter for bilaget som linjen inngår i.

Du kan nå se detaljene for posteringen.

For forklaring av de andre knappene i verktøylinjen, se Bilagsliste.

Se også:

Kolonnene i Bilagsliste/Kontoliste

Vil du vite mer om de andre delene av Hovedbok?

Bilagsliste

Nøkkeltall, resultat og balanse

Resultat

Balanse

Grafisk

Fremtidig kontantstrøm

Hovedbok