Bilagsliste

Bilagslisten er det første du vil møte når du åpner hovedboken. Les mer i Hovedbok. Dette er imidlertid bare en av flere måter du kan se hovedbok på.

I venstre marg finner du knapper som tar deg til de andre fremstillingsmulighetene i hovedbok:

I Bilagslisten kan du se nærmere på de enkelte bilag/fakturaer du har ført. Det finnes gode muligheter for å filtrere/søke frem ønsket informasjon, og visningen i vinduet kan tilpasses etter eget behov.

Velg først hvilket Regnskapsår du vil se bilag for i nedtrekkslisten øverst til venstre.

Velg så om trestrukturen skal vise Bilagsart/periode eller Periode/bilagsart. Første alternativ vil vise bilagsartene hver for seg med underliggende perioder. Andre alternativ vil vise periodene hver for seg med underliggende bilagsarter. Klikk på det du vil skal vises i listen.

Klikk Rediger hvis du vil redigere beskrivelse, avdeling, prosjekt eller eventuell annen kostnadsbærer for den aktuelle linjen.

Klikk på Slett for å reversere markert bilag. Et nytt bilag vil bli opprettet direkte i hovedbok eller via bilagsregistrering. Du kan ikke reversere bilag fra lukkede perioder, eller dersom bilaget er et automatisk generert inngående saldobilag. Dersom bilaget ikke kan reverseres, kan du føre korrigeringsbilag manuelt i bilagsregistrering i en åpen periode.

Les mer i Korrigering, tilbakeføring og sletting av bilag.

Klikk Søk for å søke etter utvalgte bilag. Da åpnes dialogvinduet Søk hvor du legger inn søkekriterier i de ulike feltene. Det store feltet nederst i dette dialogvinduet vil oppdateres med treff etter hvert som du legger inn søkekriterier. Marker et treff i dette feltet og klikk på Gå til-knappen under feltet for å få bilaget opp i hovedboken.

Klikk Sum Av/På for å vise/skjule summering nederst.

Klikk Linket dokument dersom du ønsker å linke et dokument til bilaget. Det kan for eksempel være et originalt bilag du har skannet inn som du ønsker å linke til bilaget i hovedbok. Se mer om dette i Linke et dokument til et bilag.

Klikk Gå til reskontro for å vise bilaget i reskontro. Kun aktiv når du markerer en reskontropost.

Klikk Gå til kontaktkortet for å åpne kontaktkortet til den som er tilknyttet linjen du har markert.

Klikk Gå til faktura for å vise den tilhørende fakturaen i fakturamodulen.

Klikk Gå til innkjøp for å åpne bilaget i innkjøpsmodulen.

Klikk Innstillinger for å bestemme hvilke kolonner som skal vises i vinduet. Endringene gjelder pr. bruker og tar effekt når du lukker innstillingsvinduet.

Klikk Hjelp hvis du står fast og trenger hjelp i vinduet.

Klikk på Avslutt for å lukke.

Se også:

Hovedbok

Korrigering, tilbakeføring og sletting av bilag

Kolonnene i Bilagsliste/Kontoliste