Regnskapsinnstillinger: Rapporter

Tradisjonelt rapporteres inntekter i resultatregnskapet som negative tall (kredit), i og med at de balanseres mot tilsvarende økning i Eiendelene, som skal rapporteres som positive tall (debet). En slik måte å vise rapportene på er også forvalgt i programmet.

Du kan likevel endre på hvordan rapportene skal vise disse tallene, for eksempel om du ikke ønsker at dine inntekter skal vises med negative tall.

Velg Vis - Innstillinger - Regnskap - fanekortet Regnskapsinnstillinger og klikk på knappen Rapporter.

Vis negative tall med parenteser: Fjerner minustegnene i resultatrapporter og balanserapporter (egen avmerkingsboks).

Inntekter vises med positivt fortegn og kostnader med negativt fortegn: Viser debetsaldoer som negative tall og kredit som positive i resultatregnskapet. Om du kombinerer dette valget med valget ovenfor vises kostnader i parenteser.

Bytt fortegn: Endrer visningen av hver enkelt Gruppe i balanserapportene.

Se også:

Regnskapsinnstillinger

Rapportmodulen

Hovedbok