Skrive ut en rapport

Å skrive ut en rapport forstås her som å ta ut rapporten. I løpet av veiviseren kan du selv velge hvilket medie den skal "skrives ut" på, for eksempel skriver eller e-post.

I brukerinnstillingene for skrivere og rapporter kan du sette standard skriverinnstillinger. Les mer i Brukerinnstillinger for Rapporter.

Slik skriver du ut en rapport

1. Åpne Rapportmodulen. Les mer i Om rapportmodulen for informasjon om hvordan du kommer dit.
  2. Marker rapporten du ønsker å skrive ut.
  3. Velg om rapportområdet skal være Firmarapporter eller Fellesrapporter.
  4. Velg hvilken Sortering du ønsker på rapporten.
  5. Velg hvilket medium rapporten skal skrives ut til under Sendtil. Du kan velge mellom forhåndsvisning, rutenett, skriver, fil, telefaks, e-post, HTML, PDF eller RTF. Les mer i Velg filtype
  6. Klikk Skriv ut. Avhengig av hvilken rapport du skriver ut, vil du nå kunne sette et utvalg for hvilke data som skal med i rapporten.

Rapporten du har valgt har blitt skrevet ut til angitt medium.

Merk! Når du har redigert rapporter, kan du velge om du vil ta ut Fellesrapporten som fulgte med systemet, eller den redigerte rapporten, som vi da kaller en Firmarapport. I brukerinnstillingene kan du velge hvilket av disse valgene som skal være forvalgt når du tar ut rapporter. Du finner altså den redigerte utgaven av rapporten under samme navn som fellesrapporten, men velger rapportområdet Firmarapporter.

Tips! Du kan sjekke Resultat og Balanse basert på bilag du har registrert i bilagsregistrering før du overfører til hovedbok. Du bestemmer kilden for utskriften i utvalgsvinduet i rapportmodulen og kan velge mellom Hovedbok, Bilagsregistrering eller begge deler.

Se også:

Rapportmodulen

Brukerinnstillinger for Rapporter og Skrivere

Utvalg