Om rapportmodulen

I rapportmodulen ligger alle rapporter som du har tilgang til å skrive ut. Unntaket er rapporter som kun kan skrives ut via bestemte moduler, som f.eks. bestillinger og fakturaer. Rapportmodulen inneholder mange rapporter og er derfor inndelt i moduler.

Fellesrapporter og redigerte Firmarapporter

I rapportmodulen kan du velge om du vil skrive ut fra Fellesrapporter eller Firmarapporter. Fellesrapporter er de originale rapportene som følger med programmet og vil være like for alle firmadatabaser. Disse rapportfilene kan ikke redigeres og vil alltid bli overskrevet ved oppdatering av programmet. Firmarapporter vil være kopier av fellesrapportene som du kan redigere som du selv ønsker i rapport-/etiketteditoren. På firmanivå endres kun rapporten for det firmaet som er aktivt.

Du kan redigere rapporter direkte fra rapportmodulen ved å markere rapporten du vil redigere og klikke Rediger. Ønsker du i stedet å åpne rapporteditoren, kan du klikke Gå til rapport/etiketteditor.

Når du har redigert rapporter, og skal ta ut en rapport, kan du velge om du vil ta ut fellesrapporten som fulgte med systemet, eller den redigerte rapporten, som vi da kaller en Firmarapport. Du finner den redigerte utgaven av rapporten under samme navn som fellesrapporten, men velger rapportområdet Firmarapporter.

Har du flere firmadatabaser, vil den egendefinerte firmarapporten gjelde for den firmadatabasen du har redigert den i. Du kan kopiere rapporten til andre firmadatabaser ved hjelp av Rapport-/etiketteditoren.

Du kan lese mer i Kom i gang med rapportredigering.

I brukerinnstillingene kan du velge hvilket rapportområde som skal være forvalgt når du tar ut rapporter.

Du kan lese mer i Brukerinnstillinger for Rapporter.

Favorittrapporter, Siste 20 og Journaler

I tillegg til modulene finnes det et valg for Favoritt, Siste 20 og Journaler. Under Favoritt, kan du legge opp rapporter du skriver ut ofte, enten en og en, eller i rapportpakker. Du kan lese mer om dette i Favorittrapporter. Siste 20 vil vise de siste 20 rapportene som brukeren har skrevet ut for aktiv firmadatabase. Under Journaler vil viktige journaler som må skrives direkte ut til skriver for effektuering ligge.

Tilgang til rapporter

Ønsker du å begrense tilgangen til rapporter for enkelte brukere kan dette gjøres ved å sette tilgangskontroll. Les mer i Tilgangskontroll.

Strekkoder

Strekkoder kan benyttes for å representere produktnummer, serienummer, bransjens produktnummer og kundenummer i Mamut Business Software. Les mer i Om Strekkoder.

Hvordan kommer jeg dit?

Du kan åpne rapportmodulen fra menyen Fil - Skriv ut, og fra verktøylinjen på skrivebordet. I den enkelte modul vil det være et valg for rapporter, som for eksempel Vis - Kontakt - Rapporter. Dette vinduet vil starte med fokus på de relevante rapportene for den modulen.

I en del vinduer vil i tillegg skriverikonet lede deg til et vindu der du kan velge Åpne rapportmodulen.

Skrive ut en rapport

Tips! Du kan sjekke Resultat og Balanse basert på bilag du har registrert i bilagsregistrering før du overfører til hovedbok. Du bestemmer kilden for utskriften i utvalgsvinduet i rapportmodulen og kan velge mellom Hovedbok, Bilagsregistrering eller begge deler.

Se også:

Sette inn logo på utskrifter

Rapportinnstillinger

Rapport-/Etiketteditor

Favorittrapporter

Om Tilgangskontroll

Brukerinnstillinger for Rapporter

Periodiske Rapporter