Tilgangskontroll

En bruker i systemet må opprettes av systemadministrator eller superbruker, men brukerinnstillingene kan deretter tilpasses av den enkelte brukeren, dersom brukerens rettigheter gir tilgang til dette. Du kan endre dine egne brukerinnstillinger gjennom menyen Vis - Innstillinger - Bruker. Superbruker eller annen bruker som har tilgang til brukeradministrasjon endrer innstillingene via Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon.

Funksjonene for tilgangskontroll er utviklet med tanke på at det er flere brukere som benytter samme system.

Tilgangsmaler

Ved hjelp av tilgangsmaler kan systemadministrator sikre at brukere ikke får tilgang til alle deler av systemet. Det er svært hensiktsmessig å bruke tilgangsmaler der det er flere brukere innen forskjellige arbeidsområder som benytter samme system. F.eks. bør som regel ikke salgskonsulenter, logistikkmedarbeidere m.fl. ha tilgang til lønn, personalinformasjon og regnskap.

I brukerinnstillingene for hver enkelt bruker defineres tilgangene etter ferdig definerte eller egendefinerte maler. Les mer i Brukeradministrasjon - Tilgangskontroll.

Administrasjon av tilgangsmaler

Under Administrasjon av tilgangsmaler bestemmer du hvilken funksjonalitet hver enkelt bruker skal ha tilgang til i programmet.

Du kan også eksportere tilgangskontrollene til Microsoft Excel® for å få detaljert oversikt over tilgangene til hver enkelt bruker. Les mer i Veiviser for administrasjon av tilgangsmaler.

Egendefinerte tilgangsmaler

En egendefinert tilgangsprofil definerer hvilke funksjoner en spesifikk bruker har tilgang til. Tilgangsprofilen kan defineres på samme måte som en tilgangsmal, men vil ikke vises i listen over tilgangsmaler. I veiviseren for administrasjon av tilgangsmaler kan du basere en egendefinert tilgangsprofil på en tilgangsmal eller en eksisterende tilgangsprofil. Les mer i Opprette en egendefinert tilgangsprofil for en bruker.

Se også:

Brukeradministrasjon - Fanekortet Tilgangskontroll

Brukerinnstillinger

Veiviser for administrasjon av tilgangsmaler

Opprette en egendefinert tilgangsprofil for en bruker