Opprette en egendefinert tilgangsprofil for en bruker

Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon - Tilgangskontroll

En egendefinert tilgangsprofil definerer hvilke funksjoner en spesifikk bruker har tilgang til. Tilgangsprofilen kan defineres på samme måte som en tilgangsmal, men vil ikke vises i listen over tilgangsmaler. I veiviseren for administrasjon av tilgangsmaler kan du basere en egendefinert tilgangsprofil på en tilgangsmal eller en eksisterende tilgangsprofil.

Slik oppretter du en egendefinert tilgangsprofil for en bruker

1. Velg Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon.
  2. Merk brukeren det gjelder, og klikk Rediger.
  3. Velg fanekortet Tilgangskontroll i brukerprofilen til brukeren.
  4. Velg Egendefinert.
  5. Klikk Definer tilgangsprofil.
  6. Velg Opprett tilgangsprofil for å opprette en ny tilgangsprofil, eller velg Opprett tilgangsprofil basert på hvis du vil basere den nye tilgangsprofilen på en eksisterende mal/profil. Velg i så fall om du vil ta utgangspunkt i en Tilgangsmal eller en Egendefinert tilgangsprofil. Velg deretter mal eller bruker i nedtrekkslisten ved siden av alternativet du valgte.
  7. Klikk Neste.
  8. Merk av funksjonene du vil skal være tilgjengelige for tilgangsprofilen.
  9. Klikk Neste.
  10. Klikk Fullfør.

Du har nå opprettet en egendefinert tilgangsprofil som gjelder for brukeren.

Se også:

Om Tilgangskontroll

Veiviser for administrasjon av tilgangsmaler