Lønnsregistrering

Lønnsregistreringen gjør du i et lønnsregistreringskort for hver enkelt ansatt.

I fanekortet Lønn registrerer du lønns- og trekklinjer for hver av dine ansatte.

I fanekortet Standardlønn kan du opprette en eller flere forhåndsdefinerte standardlønninger, f.eks. julelønn, timelønn etc. Bruk av standardlønn forenkler lønnsregistreringen, og du slipper å registrere samme data flere ganger. Les mer i Lønnsregistrering, fanekortet Standardlønn.

I fanekortet Historikk har du full oversikt over alle lønninger som er avregnet på den ansatte. Herfra kan du også reversere og duplisere lønn. Les mer i Lønnsregistrering, fanekortet Historikk

Nederst til høyre i vinduet oppdateres hele tiden oversikt over sum til avregning, utbetaling, trekkgrunnlag og antall km hittil i år.

Ved å klikke Vis ansattkort åpnes ansattkortet til aktuell ansatt.

Feltet Lønnskjøringsdato øverst til høyre lar deg angi dato for lønnskjøring. Dette vil være nyttig dersom du ønsker å kjøre lønn for en periode som avviker fra systemdato, for eksempel hvis du vil kjøre desemberlønna i januar i påfølgende år. Du vil da få opp riktige verdier for Bruttolønn hittil i år og Prosentrekk/Tabelltrekk nederst til høyre i vinduet. Klikk pilen til høyre for feltet for å åpne en kalender hvor du kan bla deg frem til ønsket dato. Les mer i Kalender - velg dato

Slik registrerer du lønn

1. Angi Lønnskjøringsdato i nedtrekkslisten øverst til høyre dersom du ønsker å kjøre lønn for en annen periode enn inneværende periode.
  2. Velg aktuell ansatt.
  3. Klikk på Kopier std.lønn dersom du vil kopiere inn standardlønn basert på innholdet i ansattkortet, eller dersom du har opprettet en egendefinert standardlønn for den ansatte.

--- eller ---

Klikk Ny for å sette inn en lønns- eller trekklinje. Du kan også trykke [+] på det numeriske tastaturet.
  4. Tast inn L-art (lønnsartnummer) direkte i kolonnen, eller klikk Velg lønnsart for å velge i listen over lønnsarter. Du kan også trykke [-] på det numeriske tastaturet for å få opp listen over lønnsarter.
  5. Fyll ut Antall, A-pris, ev. Notat, Avdeling, Prosjekt, Trekktype og Periode.
    Gjenta pkt. 4-5 for alle lønnslinjer du skal registrere for den ansatte.

Du har nå registrert lønn for valgt ansatt.

Tips! I første periode i et år kan du velge om du vil bruke den ansattes skattekort fra året før for lønnskjøringen. Dette kan være aktuelt dersom du ennå ikke har mottatt nytt skattekort fra den ansatte. Skattekortet velger du enkelt ved hjelp av nedtrekkslisten Skattekort øverst til høyre i fanekortet. Skattekortet for de resterende periodene vil styres av valgt lønnskjøringsdato øverst til høyre.

I nedre halvdel av lønnsregistreringsvinduet kan du merke av dersom du ønsker Halv skatt på lønningen. Du vil få spørsmål om markeringen skal gjelde for alle ansatte, svar Ja dersom det er tilfelle.

Ønsker du å overstyre skattetrekket, kan du merke av Overstyr skattetrekk og deretter klikke på Beregn skatt. Du får da mulighet til å redigere summen i kolonnen A-pris.

Ved registrering av lønnslinjer på lønnsarter kan du registrere detaljer på Lønns- og trekkoder umiddelbart i forbindelse med lønnsregistrering ved å klikke på knappen Rediger tilleggsfelt(er). Når informasjon er registrert på en lønnsart, vil knappen Tilleggskodeinfo vises.

Dersom tilleggsinformasjon knyttet til a-meldingen er påkrevet i henhold til innstillingene på lønnsarten, blir knappen markert med enn rød kant. Klikk da på knappen. Avhengig av hvilke innstillinger man har valgt på lønnsarten vil vinduet Tilleggsinfo/Spesifikasjon til a-meldingen som åpnes, være tilpasset de tilleggsopplysningene som skal registreres.

Merk! A-meldingen trer i kraft 1. januar 2015. Les mer om det i Om a-meldingen.

Når du er ferdig med å registrere lønn på dine ansatte, kan du klikke på knappen Lønnsavregning for å starte veiviseren for lønnskjøring.

Notat: Klikk her for å få frem et panel hvor du kan legge til og se kommentarer til vedleggene dine. Les mer i Integrasjonen Visma Mobile Scanner.

Vedlegg: Klikk på dette ikonet for å få frem et panel med dine opplastede bilder og lokale filer. Les mer om å linke filer til din Bilagsregistrering i Integrasjonen Visma Mobile Scanner.

Her kan du aktivere tjenesten Visma Mobile Scanner. En veiviser åpnes og instruerer deg hvordan du skal aktivere tjenesten. Etter aktiveringen er fullført vil ikonet bli borte fra verktøylinjen. Les mer i Aktivere/deaktivere integrasjonen Visma Mobile Scanner .

Se også:

Om Lønnsmodulen

Lønnsregistrering, fanekortet Standardlønn

Lønnsregistrering, fanekortet Historikk

Avregning av lønn