Ordre/Faktura-registeret

Ordre/Faktura-vinduet er bygget opp på samme måte som de fleste andre registre i programmet, med et hovedkort og flere underliggende fanekort der det er mulig å registrere informasjon.

Se mer i Vanlige verktøy i programvinduene for informasjon om øvrige knapper på verktøylinjen.

Ny: Oppretter ny ordre, samleordre eller ubehandlet kreditnota.

Liste: Viser liste over registrerte ordre. I brukerinnstillingene kan du velge standard sortering for dette vinduet. Du kan sette utvalg i vinduet for å finne frem til ønskede poster. Se mer i Utvalg.

Slette: Knappen har ulik funksjonalitet avhengig av hvilken status ordren befinner seg i. Postene blir ikke borte fra systemet; en ubehandlet ordre kan eksempelvis få status Annullert, eller Tapt salg. Postene er dermed tilgjengelige for enkelte ordrerapporter.

Klikker du Slette på en faktura, vil det blir opprettet en kreditnota.

Dupliser: Starter Veiviser for duplisering (kopiering) av tilbud/ordre/faktura.

Ordrehierarki: Ordrehierarki-knappen gir en hierarkisk oversikt over ordre/tilbud med fakturanummer/kreditnotanummer.

Vis bilag i reskontroen: Åpner kundereskontro og viser bilaget, slik at du raskt kan se status i reskontro.

Fakturere (Effektuering): Ordren effektueres ved å klikke på Faktura-ikonet på verktøylinjen. Selve effektueringen består i å opprette en fakturautskrift. Ordren skifter da status til Faktura, eller eventuelt Faktura, ikke levert.

.Opprette aktiviteter: Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Ved hjelp av Aktivitetsmaler kan du selv velge hvilke aktivitetstyper som skal være tilgjengelige i hver enkelt modul.

Åpne liste over Ordre/Faktura-dokumenter: Her finner du tilknyttede dokumenter. I firmainnstillingene for ordre/faktura, i fanekortet Eksport, kan du eksempelvis velge å opprette PDF-kopier av tilbud og faktura. Se mer i Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura

Brukerinnstillinger for Ordre/Faktura: Åpner brukerinnstillingene for Ordre/Faktura. Klikk på piltasten for å åpne firmainnstillingene.

Skriv ut: Ordrene kan skrives ut på en rekke ulike dokumentformularer, og sendes til skriver, e-post, telefaks, eller til forhåndsvisning på skjerm.

Status: Status representerer ulike stadier i salgsprosessen. En ordre opprettes normalt først som en Ubehandlet ordre. Her velger du hvilken status som skal vises. Les mer i Nedtrekkslisten Status.

Sannsynlighet for salg: Denne nedtrekkslisten brukes i sammenheng med salgsprognose. Velg en av statusene (lead, behovsanalyse, møte, kontrakt eller venter på informasjon) på din salgsordre og prosentfeltet vil oppdateres deretter. Du kan lage dine egne statuser i Standardregisteret. Se mer i Standardregisteret. Se mer i Om salgsprognose .

Fanekortene i Ordre-/Fakturamodulen

Ordre/Faktura, fanekortet Produktlinjer

Ordre/Faktura, fanekortet Frakt

Ordre/Faktura, fanekortet Tekst

Ordre/Faktura, fanekortet Diverse

Se også:

Om Ordre/Faktura

Abonnementsfakturering

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura

Kreditere en faktura

Opprette en uavhengig kreditnota

Fakturere i kundens valuta

Opprette en kontantfaktura

Skrive ut flere fakturakopier