Opprette en kontantfaktura

Slik oppretter du en kontantfaktura

1. Velg Vis - Tilbud/Ordre/Faktura - Ordreregistrering.
  2. Klikk Ny.
  3. Velg aktuell kontakt og klikk OK.
  4. Velg Kontantfaktura i nedtrekkslisten for Betalingsbetingelser.
  5. Fyll ut resten av ordren og legg inn de aktuelle produktene.
  6. Klikk knappen Fakturere (Effektuering).
  7. Velg Kontantfaktura i listen over skjemaer og klikk OK.
  8. Kontroller at utskriften til skjerm (test) er korrekt dersom denne vises. Klikk Close Preview.
  9. Svar Ja på spørsmålet om ordren skal faktureres.
  10. Videre svarer du Ja på om du ønsker å godkjenne fakturaen.

Kontantfakturaen blir nå skrevet ut.

Merk! Kontaktfakturaen blir automatisk postert via reskontroen hvis ikke andre innstillinger er gjort. For å kontrollere hvilke innstillinger som gjelder for betalingsbetingelsen Kontantfaktura, kan du velge menyen Vis - Innstillinger - Firma. Åpne deretter standardregisteret og velg Betalingsbetingelser. Marker Kontantfaktura og klikk Rediger. Klikk Avansert for å se detaljer.

LukketKlikk her for å se et eksempel på hvordan bokføringen av en kontantfaktura kan se ut.

Konto

Beskrivelse Debet Kredit
UF1 3010 Salgsinntekter 100
UF1 2710 Utgående24% MVA 25
UF1 1510 Fordring, Kari Nordmann 125
UF1 1510 Fordring, Kari Nordmann 125
UF1 1910 Kasse 125

Her ser du at det foretas to reskontroføringer på konto 1510 (kundefordringer) som går i "null", og dette gjør at fakturaen automatisk legger seg på status Lukkede poster i reskontro. Dersom du ønsker en annen standardkonto enn "1910 Kasse", kan du velge dette ved å åpne Vis - Innstillinger og deretter klikke Regnskap. Velg så fanekortet Regnskapsinnstillinger og klikk på knappen Systemkontoer. Velg Faktura i nedtrekkslisten og ut for Kontant faktura velger du aktuell konto.

Se også:

Ordre/Faktura