Brukerinnstillinger for Ordre/Faktura

Gjennom fanekortene i Brukerinnstillinger kan du bestemme hvordan vinduet for ordre/faktura skal se ut og fungere. På denne måten kan du tilpasse vinduet ut fra egne behov.

Merk! Brukerinnstillingene gjelder kun for deg som bruker og påvirker ikke innstillingene for andre brukere.

Du åpner brukerinnstillingene direkte fra modulen ved hjelp av ikonet på verktøylinjen.

Tilbud! Legg merke til at firmainnstillingene for tilbud er samlet sammen med ordre/faktura, mens tilbud har egne brukerinnstillinger. Se mer om disse i Brukerinnstillinger for Tilbud.

Standardoppsett

I dette fanekortet kan du tilpasse registeret til din bruk. Du kan velge mellom tre forhåndsdefinerte innstillinger for hvilke felter og kolonner som skal vises.

Enkel: Forenkler skjermbildet mest mulig og viser kun påkrevde felter.

Normal: Viser standardfelter og funksjonalitet.

Avansert: Viser alle tilgjengelige felter og mer funksjonalitet.

Velger du et av disse oppsettene kan du i de neste fanekortene se hvilke felt og hvilken funksjonalitet som blir tilgjengelig.

Tips! I de øvrige fanekortene kan du endre oppsettet manuelt, i stedet for å benytte de forhåndsdefinerte oppsettene.

Fanekortet Ordre

Her kan du velge hva som skal vises på hovedkortet, bunnlinjen til ordren og funksjoner.

Detaljert hovedkort gjelder detaljene på den øverste delen av hovedkortet som vises uansett hvilket fanekort som er aktiv. Fjerner du avmerkingen her, vil brukeren ikke få tilgang til å se informasjonen som vises på hovedkortet, annet enn Ordrenummer og kontaktens nummer og navn.

Netto/bruttomodus: Øverst til høyre i ordrebildet finner du en nedtrekksliste der du kan bytte mellom å vise ordren med nettobeløp, eller bruttobeløp. Fjerner du avmerkingen i brukerinnstillingene, vil du forenkle skjermbildet slik at dette valget tas bort. (Nettomodus er standard.)

Status etter fakturering: En ordre får som standard status Faktura etter fakturering. Her kan du velge hvilken status som skal vises i ordrevinduet (eller oversikten) etter fakturering. Som standard går visningen over til Faktura, slik at du kan finne igjen fakturaen. Du kan imidlertid endre dette til Ordre, slik at du kan fortsette å arbeide i ordreregisteret også etter at en ordre er fakturert.

Funksjonen Produktliste ved ny ordre gjør at produktlisten automatisk åpnes i det en ny ordre blir opprettet.

Vis kreditnota i ordreliste ved levering av produkter: Via avmerkingsboksen kan du bestemme hvorvidt ordrelisten med ventende produktleveranser skal inneholde kreditnotaer. Du kan finne ordrelisten i fokusområde Salg ved å klikke ikonet Levere produkter.

Fanekortet Fanekort

Her velger du hvilke kolonneinnstillinger som skal vises på Ordre/Faktura. Merk av for de kolonnene du ønsker skal vises. Legg merke til at det kan bli lite plass dersom du markerer for alle. De fleste brukerne benytter kun et utvalg av kolonnene, og avmerkingen her gir deg dermed muligheter for å forenkle skjermbildet ditt betydelig, slik at du kun ser de kolonnene som er relevant for nettopp deg.

Bunntekst produktfane: Velg også hvilke felter du ønsker på produktlinje fanekortet. Dette er bunntekst for hvert enkelt produkt. Ordren viser likevel DB og DG for hele ordren samlet helt nederst.

Se også:

Om Ordre/Faktura

Produktlisten

Om brukerinnstillinger

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura

Innkjøp basert på ikke leverte ordre

Reservere et innkjøp for en bestemt salgsordre

Reservere lagervarer/reservere på innkjøp