Brukerinnstillinger for Tilbud

Gjennom fanekortene i Brukerinnstillinger kan du bestemme hvordan vinduet for tilbud skal se ut og fungere. På denne måten kan du tilpasse vinduet for tilbudsmodulen ut fra egne behov. Brukerinnstillingene gjelder kun for deg som bruker og påvirker ikke innstillingene for andre brukere.

Du kan åpne brukerinnstillingene ved hjelp av menylinjen Vis - Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul - Tilbud, eller direkte fra modulen ved hjelp av ikonet på verktøylinjen.

Tips! Det finnes firmainnstillinger for tilbud under Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura.

Standardoppsett

I dette fanekortet kan du tilpasse registeret til din bruk. Du kan velge mellom tre forhåndsdefinerte innstillinger for hvilke felter og kolonner som skal vises.

Enkel: Forenkler skjermbildet mest mulig og viser kun påkrevde felter.

Normal: Viser standardfelter og funksjonalitet.

Avansert: Viser alle tilgjengelige felter og mer funksjonalitet.

Velger du et av disse oppsettene kan du i de neste fanekortene se hvilke felt og hvilken funksjonalitet som blir tilgjengelig.

Tilbud

Her kan du velge hva som skal vises på hovedkortet, bunnlinjen til tilbudet og funksjon. Funksjonen Produktliste ved nytt tilbud gjør at produktlisten automatisk åpnes i det et nytt tilbud blir opprettet.

Gruppetilbud, tilbudsmaler og repeterende tilbud overføres alle til enkelttilbud ved hjelp av effektueringsknappen på verktøylinjen. Ved hjelp av avmerkingsboksene kan du effektivisere dette arbeidet, ved å spesifisere om systemet skal gå direkte videre til en ny veiviser etter disse operasjonene:

Start veiviser for gruppetilbud til tilbud etter at veiviser for tilbudsmal er ferdig: Veiviseren for tilbudsmal kan opprette et gruppetilbud. Merker du av her vil du, når du har opprettet gruppetilbud fra tilbudsmaler bli ført direkte videre til veiviseren som overfører gruppetilbud til enkelttilbud.

Start veiviser for tilbud til ordre etter at veiviser for repeterende tilbud er ferdig: Repeterende tilbud overføres til enkelttilbud til hver enkelt kunde, og/eller til samme kunde i ulike intervaller, via en veiviser som startes ved hjelp av effektueringsknappen. Merker du av her vil systemet ta deg direkte videre til veiviseren for å overføre tilbud til ordre når prosessen er ferdig.

Start veiviser for tilbud til ordre etter at veiviser for gruppetilbud er ferdig: Veiviseren for å overføre gruppetilbud til enkelttilbud til hver enkelt kunde kjøres via effektueringsknappen på gruppetilbudet. Merker du av her vil systemet automatisk starte veiviseren for å opprette ordre fra disse enkelttilbudene når prosessen er ferdig.

Fanekort

Her velger du hvilke kolonneinnstillinger som skal vises på tilbudskortet, og hvilken bunntekst du ønsker.

Se også:

Om tilbud

Opprette et tilbud

Tilbudsmal

Brukerinnstillinger

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura