Opprette et tilbud

Når du klikker på Ny-knappen åpnes et vindu som lar deg velge mellom et Tilbud, Repeterende Tilbud, eller en Tilbudsmal.

Ønsker du ikke å benytte denne dialogen mer kan du markere for dette nederst i vinduet. Da kan senere i stedet velge type tilbud via den lille sorte pilen ved siden av Ny-knappen. I beskrivelsen nedenfor benyttes denne metoden.

Slik oppretter du et vanlig tilbud

1. Velg Vis - Tilbud/Ordre/Faktura - Tilbudsregistrering.
  2. Klikk på pilen ved siden av Ny-knappen, og velg hvilken type tilbud du ønsker å opprette.
    Når du har valgt tilbudstype, åpnes en liste over de kontakter som er registrert som kunder. Som standard vises aktive kunder.
  3. Velg Kunde.
    Alle feltene i øvre halvdel av vinduet vil automatisk fylles ut med adresse, leverings- og betalingsbetingelse som tilhører kunden. Du kan overstyre all denne informasjonen. I tillegg kan du spesifisere hvilket prosjekt tilbudet er knyttet til og hvem som er aktuell referanse i din egen bedrift. Nå kan du registrere produktinformasjon under fanekortet Produktlinjer i nedre halvdel av vinduet.
  4. Klikk Vis produktliste i fanekortet Produktlinjer i nedre del av vinduet for å åpne produktlisten og velge produkt som skal legges til tilbudet. Du kan redigere antall, pris, rabatt med mer i kolonnene tilhørende produktet.

Du kan også klikke Ny i fanekortet Produktlinjer. Husker du produktnummeret kan du skrive dette rett inn i feltet.
    Du kan også trykke '+' på tastaturet for å legge til en produktlinje, og deretter skrive inn produkt i kolonnen Produktnr.
  5. Gjenta punktet over for å sette inn flere produktlinjer.

Når du har registrert alle produktene er tilbudet ferdig og kan sendes kunden.

Du kan endre type tilbud (status) ved hjelp av nedtrekkslisten øverst til høyre. Deretter markerer du navnet på kunden du vil opprette et tilbud for, og klikker OK. Tilbudet vil ikke knyttes opp mot en kontakt hvis du har valgt Tilbudsmal fra nedtrekkslisten. Dette gjør du ved å overføre den til Gruppetilbud etter at malen er opprettet. Hvis du velger Tilbud Repeterende fra nedtrekkslisten, kan du gi gjentatte tilbud til en kontakt uten å måtte opprette det flere ganger. Du kan velge hvor ofte du vil sende tilbudet ved hjelp av Frekvens-knappen i fanekortet Diverse.

Tips! I felt som inneholder valgalternativer fra standardregisteret, kan du høyreklikke i feltet. Dette valget heter Endre i standardregister, og åpner standardregisteret slik at du kan endre eller legge inn nye alternativer der direkte.

Eksempel: I Tilbud, i fanekortet Tekst. Høyreklikk i feltet ved siden av Velg tekst, og klikk på Endre i standardregister.

Her kan du lese mer om fanekortene på tilbudskortet:

Produktlinjer

Frakt

Tekst

Diverse

Se også:

Om tilbud

Opprette enkelttilbud fra et gruppetilbud

Tilbudsmal

Opprette et repeterende tilbud