Tilbud

Tilbud er en effektiv modul for å opprette tilbud til enkeltkunder, eller for å lage større tilbud ved kampanjer og liknende, som automatisk kan sendes til et utvalg av dine registrerte kunder. Dersom tilbudene genererer salg, kan du enkelt overføre dem til Ordre/Faktura-modulen og følge dem videre opp gjennom fakturering og levering.

Enkelttilbud og repeterende tilbud

Du kan opprette et tilbud til en enkelt kontakt, et Repeterende tilbud til en enkelt kontakt, eller tilbud som skal gjelde for et utvalg kontakter: Gruppetilbud. Du kan også opprette en Tilbudsmal som kan benyttes som utgangspunkt for fellesutsendelser av tilbud.

Fleksible utskrifter og tilbud på e-post

Tilbudene kan skrives ut på 3 ulike dokumentformularer, og sendes til skriver, e-post, telefaks, overføres til Microsoft Office Word, eller til forhåndsvisning på skjerm. Har du installert en PDF-skriver, kan tilbudet også overføres til PDF-format som en fil.

Lagre aktiviteter du eller dine kolleger har utført for å følge opp tilbudet

Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i.

Opprett avanserte tilbudsutskrifter ved hjelp av Microsoft Word

Overføres tilbudsutskriften til Microsoft Word kan du senere redigere disse ved å klikke på Avanserte tilbudsutskrifter. Denne knappen gir tilgang til dokumentene som er knyttet til tilbudet. Dette gir enkel og rask tilgang til dokumentene i dokumentlisten som er knyttet til nettopp dette tilbudet.

Effektuer tilbudet raskt og enkelt

Når et tilbud er akseptert kan du enkelt effektuere tilbudet. Systemet oppretter da en ordre for deg. Dermed slipper du å legge inn alle opplysningene på nytt. I firmainnstillingene kan du velge å lagre en PDF-kopi av tilbudsdokumentene, som knyttes til ordren som opprettes og kan hentes opp derfra.

Status

Tilbudet flyttes mellom ulike status eller underregistre avhengig av videre behandling. Du kan bevege deg mellom ulike underregistre ved hjelp av nedtrekkslisten Status øverst i høyre hjørne. Nedtrekkslisten består av Tilbud annullert, Tapt salg, Tilbud, Tilbud repeterende, Tilbudsmal og Gruppetilbud.

Les mer om hvordan nedtrekkslisten fungerer Nedtrekkslisten Status.

Integrert med andre moduler

Tilbud integrert med andre moduler slik at tilbud kan hentes, opprettes og redigeres som en naturlig del av arbeidsprosessen. Du finner fanekort for tilbud flere deler av Mamut Business Software. Se mer i Kontaktoppfølging, fanekortet Tilbud, Kontaktoppfølging, fanekortet Tilbud, Prosjektregister, fanekortet Tilbud og Opprette en ny aktivitet.

Innstillinger for tilbud

I brukerinnstillingene for tilbud bestemmer du hva som skal vises i skjermbildene for deg som bruker. Der kan du også gjøre en del valg som kan forenkle registreringsprosessen. Repeterende tilbud og gruppetilbud overføres til enkelttilbud ved hjelp av veivisere. I brukerinnstillingene, under fanekortet Tilbud, kan du bestemme hvor systemet skal lede deg videre etter at en av disse veiviserne er fullført. Dette kan gjøre arbeidet med rutinemessige operasjoner svært effektivt.

I firmainnstillingene for tilbud/ordre/faktura styres bruksmåten for alle brukere. Vær oppmerksom på at disse innstillingene er felles for Tilbud, Ordre og Faktura.

Se også:

Tilbudsregisteret

Brukerinnstillinger for tilbud

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/faktura

Opprette et tilbud

Opprette et repeterende tilbud

Opprette enkelttilbud fra et gruppetilbud

Effektuere et tilbud/opprette ordre

Skrive ut et tilbud

Dokumentliste

Dokumentlisten

Tilbudsmal

Aktivitetsmaler