Tilbudsregisteret

Se mer i Vanlige verktøy i programvinduene for informasjon om øvrige knapper på verktøylinjen.

Dupliser: Starter veiviser for duplisering av tilbud/ordre/faktura.

Ordrehierarki: Ordrehierarki-knappen gir en hierarkisk oversikt over ordre/tilbud med fakturanummer/kreditnotanummer.

Effektuering: Overfører (effektuerer) tilbud ved å opprette ordre.

Opprette aktiviteter: Velg i nedtrekkslisten om du vil Ringe kontakt eller Sende e-post til kontakt. En aktivitet for dette blir opprettet som er knyttet til tilbudet.

Avanserte tilbudsutskrifter:Dersom tilbudet skal overføres til Microsoft Word, kan du senere redigere disse her. Knappen gir tilgang til dokumentene som er knyttet til tilbudet. Dette gir enkel og rask tilgang til dokumentene i dokumentlisten som er knyttet til nettopp dette tilbudet.

Brukerinnstillinger: Åpner brukerinnstillinger for tilbud. Bruk pilknappen for å åpne Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura. Les mer iFirmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura .

Skriv ut: Tilbudene kan skrives ut på 3 ulike dokumentformularer, og sendes til skriver, e-post, telefaks, overføres til Microsoft Word, eller til forhåndsvisning på skjerm. Har du installert en PDF-skriver, kan tilbudet også overføres til PDF-format som en fil.

Status: Nedtrekkslisten øverst i høyre hjørne viser den gjeldende statusen for tilbudet. Du kan bevege deg mellom ulike registre ved å velge mellom de ulike tatusene. Listen består av statusene Tilbud annullert, Tapt salg, Tilbud, Tilbud repeterende, Tilbudsmal og Gruppetilbud. Les mer om nedtrekklisten i Nedtrekkslisten Status.

Sannsynlighet for salg: Denne nedtrekkslisten brukes i sammenheng med salgsprognose. Velg en av statusene (lead, behovsanalyse, møte, kontrakt eller venter på informasjon) på ditt tilbud og prosentfeltet vil oppdateres deretter. Du kan lage dine egne statuser. Les mer i Standardregisteret. Se mer om salgsprognose i Om salgsprognose .

Adresse: Du kan velge å bruke mottakerens Fakturaadresse eller Leveringsadresse ved å velge ønsket alternativ i nedtrekkslisten.

Gyldig t.o.m.: Klikk søkeknappen til høyre for feltet for å velge en dato som tilbudet skal være gyldig til.

Tilbudsdato: Klikk søkeknappen til høyre for feltet for å velge en dato når tilbudet er gyldig fra.

Produksjonsdato: Klikk søkeknappen til høyre for feltet hvis du ønsker å angi datoen når produktet/-ene ble produsert. Dette feltet er kun til informasjon, og kan for eksempel brukes hvis firmaet ditt selger bedervelige varer.

Leveringsdato: Klikk søkeknappen til høyre for feltet for å velge en leveringsdato.

Valuta: Velg blant de vanligste valutaene i nedtrekkslisten. Du kan klikke på søkeknappen for å åpne vinduet Valuta som lar deg velge fra en komplett liste over valutaer. Les mer i Valuta.

Betalingsbet.: Velg hvilken betalingsbetingelse som skal brukes for tilbudet i nedtrekkslisten. Hvis du velger alternativet Visa, kan du klikke søkeknappen til høyre for listen og spesifisere videre informasjon om kredittkortbetaling. Les mer om dette i Kredittkortinformasjon.

Prosjekt: I nedtrekkslisten kan du velge å koble tilbudet til et av prosjektene som du har registrert i prosjektregisteret.

Vår ref.: I nedtrekkslisten kan du velge hvem av de ansatte i firmaet ditt som skal være ansvarlig for tilbudet.

Deres ref.: Angi navnet på personen som skal motta tilbudet. Du kan klikke søkeknappen og velge kontaktperson fra en liste dersom du allerede har registrert kontaktpersonen i systemet.

Referanse: I dette feltet kan du angi en referansekode som senere kan brukes til å administrere eller filtrere tilbudene dine.

Les mer om fanekortene i Tilbud i:

Tilbud, fanekortet Produktlinjer

Tilbud, fanekortet Frakt

Tilbud, fanekortet Tekst

Tilbud, fanekortet Diverse

Se også:

Tilbud

Opprette et tilbud

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura