Tilbud, fanekortet Produktlinjer

På fanekortet Produktlinjer velger du hvilke produkter som skal inkluderes i tilbudet. Fanekortet er integrert med produktregisteret, noe som innebærer at all nødvendig produktinformasjon automatisk hentes fra det aktuelle produktkortet.

Tips! Trykk på [Enter] eller [Tab] på tastaturet for å forflytte deg mellom kolonnene.

Ny: Klikk på knappen for å sette inn en ny produktlinje. Alternativt kan du trykke på [+] på tastaturet ditt. Skriv inn produktnummeret i kolonnen Produktnr. Det aktuelle produktet registreres sammen med all informasjon fra produktkortet. Dersom du vil endre informasjon, som for eksempel pris, rabatt eller mva, gjøres dette i hver enkelt kolonne på produktlinjen.

Merk! Endringer som du gjør i fanekortet Produktlinjer, påvirker ikke produktinformasjonen som du har registrert i produktkortet.

Vis produktliste: Klikk på knappen for å åpne en liste over alle produkter som du har registrert i produktregisteret. Bruk filteret i produktlistens verktøylinje for å få bedre oversikt over innholdet i listen. Marker ønsket produkt og klikk deretter Sett inn.

Sett inn produktlinje: Klikk på knappen dersom du vil sette inn en produktlinje mellom to eksisterende produktlinjer. En ny linje vil settes inn over den markerte produktlinjen.

Vis delsum: Klikk denne knappen hvis du ønsker å se netto-, brutto- og mva.-sum for alle produktene i listen til og med det aktive produktet. Merk at eventuelle tidligere delsummer vil ekskluderes. Merk at du ikke kan velge en komponent: Hvis du vil at en strukturvare skal være det siste produktet i en delsum, må du markere strukturvarens hovedlinje.
Fjern delsum: Klikk denne knappen hvis du vil fjerne den aktuelle delsummen.
Merk! Når funksjonen er aktivert, vil de eventuelle delsummene vises på rapporter for tilbud, ordre, faktura og kreditnota.

Flytt produktlinje nedover: Klikk her for å flytte den markerte produktlinjen én linje ned. Hvis linjen er inkludert i en delsum, vil delsummene justeres.

Flytt produktlinje oppover: Klikk her for å flytte den markerte produktlinjen én linje opp. Hvis linjen er inkludert i en delsum, vil delsummene justeres.

Rediger ordrelinjebeskrivelse: Klikk på knappen dersom du vil legge inn en egen tekst som beskriver hver produktlinje. I vinduet som åpnes, velger du tekstkategori i nedtrekkslisten øverst til venstre. Når du har registrert en tekst, vises feltet Ordrelinjetekst på verktøylinjen for å angi at produktlinjen inneholder en tekst.

Slett: Klikk på knappen for å slette valgt produktlinje.

Regenerer ordrelinjer: Klikk på knappen for å tilbakestille alle eller enkelte verdier. I vinduet som åpnes kan du velge å tilbakestille alle produktlinjer eller bare den aktive linjen. Du kan dessuten velge hvilke kolonner som skal tilbakestilles til standardverdien som er registrert i produktkortet: Enhetspris, Kostnader, Rabatt, Lager, Avgiftsbehandling eller Hovedbokskonto.

Gå til produktkort: Klikk på knappen for å åpne produktkortet.

Se også:

Opprette et tilbud

Tilbudsregisteret

Tilbud

Leveringsformer

Ordre/Faktura-registeret