Standardregisteret

Standardregisteret er et register som består av ulike definerbare grupper, kategorier og variabler som brukes i en eller flere deler av programmet. Du kan tilpasse verdiene i registeret til ditt eget firma og rutiner.

Du kan blant annet legge inn verdier for Avdeling, Betalingsbetingelser, Dokumenttyper, Egendefinerte felt, Fast tekst på ordrerapporter, Grupper, Kategorier, Leveringsbetingelser, Produktgrupper, Stilling, Valuta med mer.

Du kommer til standardregisteret via Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister.

Slik redigerer du direkte i Standardregisteret

1. Marker registeret du ønsker å redigere og klikk Redigere.
    Alle alternativer i dette registeret blir nå tilgjengelige.

Eksemplet viser redigering av Fast Tekst, Tilbud/Ordre.

2. Klikk Ny for å opprette en ny verdi, eller Redigere for å redigere en eksisterende.

Avhengig av hvilket register du redigerer, følger det separate innstillinger for alternativene.

Slik redigerer du via nedtrekkslister

I flere av nedtrekkslistene i programmet kan du høyreklikke og gå direkte til standardregisteret for å redigere.

1. Høyreklikk i nedtrekkslisten du ønsker å endre.

Eksemplet viser redigering fra feltet Velg Tekst i fanekortet Tekst Tilbud eller Ordre.

2. Velg Endre i standardregister fra hurtigmenyen.

Dette åpner samme vindu som ovenfor, der du kan redigere verdiene og bruke de umiddelbart i modulen.

Se også:

Firmainnstillinger