Effektuere et tilbud/opprette ordre

Dersom et vanlig Tilbud aksepteres, overføres/effektueres det til Ordremodulen for videre behandling. Vær oppmerksom på at tilbudet da ikke lenger vil eksistere i Tilbudsmodulen. Overføringen gjør du ved hjelp av en veiviser.

Slik oppretter du en ordre fra et tilbud

1. Velg Vis - Tilbud/Ordre/Faktura - Tilbudsregistrering.
  2. Marker Tilbud i nedtrekkslisten Status øverst til høyre på tilbudskortet, og klikk på knappen Ordre (Effektuering) i verktøylinjen. Dette starter veiviseren som vil føre deg gjennom alle nødvendige innstillinger og utvalg.
  3. Marker først hvilke tilbud du ønsker å overføre, enten det som for øyeblikket er Aktivt, Alle eller et Utvalg. Dersom du markerer Utvalg, får du opp et vindu hvor du setter kriterier for dette utvalget.
  4. Klikk Neste når du har lest innholdet i velkomstvinduet og markert korrekt alternativ. Følg veiviserens anvisninger videre.

Ordren opprettes og du kan finne den igjen i Ordre/Faktura.

Tips! Du kan merke av for at systemet skal opprette en PDF-kopi av tilbudet slik det ser ut når det effektueres. Dette gjør du i Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura. Kopien blir tilgjengelig direkte fra ordren, og fra kontakten.

Se også:

Opprette et tilbud

Om tilbud

Firmainnstillinger for Tilbud/Ordre/Faktura