Opprette en uavhengig kreditnota

Normalt skal en kreditnota ha en referanse til en tidligere utstedt faktura, men det kan være situasjoner der det er behov for å opprette en uavhengig kreditnota.

Slik oppretter du en uavhengig kreditnota

1. Velg Vis - Tilbud/Ordre/Faktura og klikk Ordreregistrering.
  2. Velg status Ubehandlet kreditnota i nedtrekkslisten.
  3. Klikk Ny.
  4. Velg ønsket kunde i listen og klikk OK.
  5. I vinduet som vises vil du få mulighet til å linke mot en faktura, enten ved å markere den i listen, eller skrive inn fakturanummer direkte i feltet for dette. Skal kreditnotaen være uavhengig behøver du altså ikke linke den mot noen faktura her.
  6. Klikk OK.
  7. Velg fanekortet Produktlinjer.
  8. Klikk Vis produktliste.
  9. Velg produktet du ønsker å kreditere og klikk Sett inn.
  10. I feltet for Antall taster du inn hvor mange som skal krediteres. Pass på at antallet skrives inn med negativt fortegn, dvs. i minus.
  11. Klikk knappen Fakturere.
  12. Velg Kreditnota og send til skriver.
  13. Klikk OK.
  14. Sjekk testutskriften og lukk forhåndsvisningen ved å klikke Close Preview.
  15. Bildet Lageroppdatering av kreditnota vises. Dersom alle produkter skal oppdateres i lagerbeholdningen klikker du Lukk.
  16. Svar Ja til å fakturere ordren. Kreditnotaen vil nå bli bokført.
  17. Svar Ja til å godkjenne utskriften, dersom denne er riktig.

Kreditnotaen har ingen referanse til en tidligere utstedt faktura, og kan matches/linkes mot åpne poster senere.

Se også:

Kreditere en faktura

Ordre/Faktura