Ordre/Faktura, fanekortet Diverse

I dette fanekortet kan du for eksempel bestemme responstype, avrunding og factoring for enkle ordre. Du velger også Formular for ordren her. Ordren kan også knyttes til en Avdeling, og valget du foretar i nedtrekkslisten Samleordre bestemmer om ordren er en ubehandlet ordre eller en ubehandlet samleordre.

Samtidig kan du angi hvor langt ordren er klargjort for fakturering.

Marker dine eventuelle valg fra nedtrekkslistene Responstype, Avrunding, Formular, Avdeling og Samleordre. Dersom ingen av de forhåndsdefinerte valgene passer med dine behov, kan du gå til Standardregisteret for å angi disse selv. Les mer i Standardregisteret.

Mva: I nedtrekkslisten Mva velger du mellom alternativene Avgiftspliktig, Eksport utenfor EU, Eksport til EU og Fritatt kunde.

Factoring: Velg Ja her dersom du benytter deg av et eksternt factoringselskap.

Marker eller klarer avmerkingsboksene under nedtrekkslistene slik det passer den aktuelle ordren. Noen av disse avmerkingsboksene er mest aktuelle for flerbrukersystemer så alle brukere ser hvor langt ordren her behandlet:

Ferdigbehandlet: Ved å markere denne avmerkingsboksen, forteller du de andre brukerne at du allerede har registrert all nødvendig informasjon. Hvis det er noen del av ordren, for eksempel informasjon om priser, rabatter, frakt etc. som ikke er fullført, klarerer du denne boksen for å vise at ordren ikke er klar.

Tilleggsavgift: Dette er en opplysning som arves fra kontaktkortet, men du kan også registrere det her. Husk allikevel at tilleggsavgiften er produktavhengig, dette må eventuelt også registreres på produktkortet.

Klar til fakturering: Denne avmerkingsboksen er kun aktuell hvis en bruker registrerer en ubehandlet ordre, og en annen bruker fakturerer denne. Hvis du markerer denne boksen, viser du den andre brukeren at ordren er klar for fakturering.

Plukket: Hvis du markerer denne avmerkingsboksen, forteller du andre brukere av programmet at de bestilte produktene er plukket fra lageret. Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis at selve lageret er oppdatert.

eFaktura: Bestemmer om fakturaen kan sendes til Nets (tidl. BBS) for direkte overføring til kundens nettbank.

Rapporter: Klikk på knappen Rapporter for å stille inn utskriftspråk, og for å bestemme hvordan strukturvarer skal vises i rapporter. Se mer i Rapportinnstillinger.

Ordreinformasjon: Klikk på Ordreinformasjon for å registrere eventuelle detaljer om salgsprosessen, slik som Startdato, Forventet sluttdato, Sannsynlighet for salg, samt Status og Notat. Dersom du aktivt vurderer Sannsynlighet for salg, og oppdaterer feltet for dette, kan du etter hvert skrive ut rapporter for antydning av hvor mange salg du i fremtiden har mulighet for tilslag på. Nederst på fanekortet Diverse ser du navnet på den som har opprettet ordren.

Kjedehåndtering: Hvis kontakten er knyttet til et Hovedkontor, vil knappen Kjedehåndtering bli tilgjengelig. Her kan du tilpasse innstillinger for hvor fakturaen skal sendes, hvor produktene skal leveres og hvem rabattinnstillingene skal gjelde for.

Se også:

Ordre/faktura-registeret

Om factoring

eFaktura

Ordreinformasjon