Om factoring

Factoring betyr overføring av kundefordringer til et firma som har spesialisert seg på fakturaoppfølging, og omfatter både finansiering og administrering av din fordringsmasse. I praksis vil dette si at du overlater oppfølging av utsendte fakturaer og føring av kundereskontro til et factoringselskap. Fordelen ved å benytte factoring er at profesjonelle tar hånd om oppfølgingen og at du får frigjort arbeidstid som du kan bruke på andre oppgaver.

Overføringen av kundefordringer skjer ved at du genererer en fil fra reskontromodulen som inneholder informasjon om dine utestående fordringer. Filen sender du for eksempel på e-post eller laster opp på en nettside til factoringselskapet ditt, som deretter importerer denne i sitt system for videre behandling og oppfølging.

Det er støtte for en rekke tilpassede factoringformater i programmet og i tillegg det generelle formatet. Les mer i Formatbeskrivelse av Detaljert (XML).

For å kunne benytte factoring må du ha en avtale med et factoringselskap og sette innstillinger for factoring i ditt Mamut-system.

Les mer i Kom i gang med factoring.

Se også:

Kom i gang med factoring

Generere en factoringfil

Innstillinger for Factoring

Automatisk KID-tildeling

Innstillinger for OCR/bank

OCR/bank - Innlesing av filer fra bank