Innstillinger for Factoring

Dersom du har valgt å la et factoringselskap følge opp kundefordringene dine, må du spesifisere factoringformat og sette innstillinger for factoring i programmet.

Merk!Du finner disse innstillingene ved å velge Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Tilbud/Ordre/Faktura. Velg fanekortet Annet, og klikk på knappen Factoring.

Filformat for eksport av factoringfil: I nedtrekkslisten kan du velge ønsket format blant de som er tilgjengelige.

Bankkontonr.: Her kan du velge kontonummer, ev. opprette en ny konto. Du kan se detaljer om feltene som skal fylles inn når du oppretter en ny konto Kontoinformasjon.

Flytt kundefordringer automatisk til factoringselskapet: Merkes av dersom du ønsker å lukke postene på kunden i reskontro når fordringene overføres til Factoringselskapet. Postene vil da overføres til åpne poster på Factoringselskapet.

For å kunne overføre åpne poster må Factoringselskapet være registrert som en kunde i kontaktregisteret, og du må velge denne kunden i feltet her.

Merk! Innstillingen har ikke tilbakevirkende kraft på eksisterende poster.

Eksporter kreditnotaer: Merkes av for å kunne overføre kreditnotaer.

Fakturatekst: Her skrives inn ønsket fast tekst som vil komme med på alle fakturaer som sendes til factoring. Teksten kommer også med i de filformatene som krever dette. Factoringselskapet vil gjerne anbefale en spesiell formulering i dette feltet.

Informasjon om factoringselskapet

Informasjonen som skal registreres får du av factoringselskapet ditt.

Navn på factoringselskapet: Her skriver du inn navnet på factoringselskapet du bruker.

Vårt kundenummer hos factoringselskapet: Kundenummeret ditt hos factoringselskapet registrerer du her. Merk at kundenummeret må legges inn for å kunne benytte visse KID- og factoringformater.

Kontaktperson: Her registrerer du navnet på kontaktpersonen i Factoringselskapet.

Avtalenummer: Avtalenummeret for din avtale med factoringselskapet registreres her.

Vår kontaktperson: Her registrerer du navnet på den som er kontaktpersonen i ditt firma.

Katalog for eksport fil: Her bestemmer du katalogen du ønsker å eksportere factoring filer til. Du oppretter denne katalogen selv på din PC.

E-post: Her legges e-postadressen til factoringselskapet inn. E-postadressen vil automatisk fylles ut i e-posten ved generering av factoringfiler.

Rediger e-postmaler for Factoring: Ved å klikke Factoring vil du få opp en e-postmal som du kan redigere og tilpasse ditt firma.

Notat: Notatfeltet brukes til egne notater vedrørende factoringselskapet. Notatene vil ikke vises på utskrifter. Derimot benyttes dette feltet av enkelte factoringformater, slik at denne informasjonen vil bli med i filen som sendes til factoringselskapet.

Gjenopprett fil fra filarkiv

Knappen brukes dersom du ønsker å gjenopprette en tidligere factoringfil.

Merk filen i listen, og klikk knappen Eksport for å gjenopprette filen. Deretter velger du hvor filen skal lagres.

Se også:

Om factoring

Kom i gang med factoring

Generere en factoringfil

Kontoinformasjon

Regnskapsinnstillinger