Kontoinformasjon

Vinduet Kontoinformasjon brukes alle steder i programmet der bankkontonummer kan legges inn. I tillegg til informasjon om kontonummer og bank kan du bl.a. legge inn informasjon om kontoeier, navn og adresse. I Norge har vi et unikt system der alle kontoer kan identifiseres kun ved hjelp av kontonummeret. I andre land er det ikke mulig å identifisere bank og kontoeier kun ut ifra et kontonummer.

.Kontoinformasjon om ditt firma legges inn i firmainnstillinger for Økonomi - Land.

Kontoinformasjon om dine kontakter legges inn i kontaktkortet, via fanekortet Annen info.

For å unngå feil ved inntasting av IBAN og Bankkontonummer kan du velge å benytte formatkontroll på numrene. Kontrollene kan aktiveres under Nummerkontroller, som du finner ved å velge Vis - Innstillinger - Firma, og knappen Økonomi - Land.

Land: Velg fra nedtrekkslisten hvilket land kontoen tilhører. Enkelte felter og feltnavn vises bare for utvalgte land.

Merk! Husk å klikke OK for å lagre informasjon du har skrevet inn før du eventuelt endrer Land.

Fanekortet Konto

Bankkontonr.: Her registreres kontonummeret. Kontonummeret er det eneste felt som må fylles ut for å kunne ta i bruk kontoen i programmet.

Type: Velg om kontoen er en postkonto eller en bankkonto.

IBAN: IBAN nr. kan registreres. IBAN er et internasjonalt bankkontonummer som benyttes ved betalinger over landegrenser. Les mer på internett, (ekstern lenke).

Swift/BIC: Swift er det elektroniske systemet som benyttes ved overførsel av finansielle transaksjoner over hele verden. De fleste banker og finansinstitusjoner er medlem av Swift. Hver bank som er medlem får tildelt en swiftadresse som består av 8 eller 11 karakterer. Denne koden er unik fordi den inneholder bankens navn, adresse og interne bankkoder i de respektive land. Swift er det samme som BIC (Bank International Code), men BIC inneholder 3 ekstra siffer.

Valuta: Her kan du legge inn informasjon om hvilken valuta som er på kontoen. Feltet er kun til informasjon.

Sort Code/Bankkontonr.: Sort Code er en kode på 6 siffer som brukes ved pengeoverføringer til blant annet Storbritannia og Irland. Nummeret forteller hvilken bank som skal ha pengene, slik at transaksjoner kan gjøres elektronisk. Feltet benyttes til å identifisere den enkelte bank/filial. Andre land har andre koder for dette. I Norge opererer enkelte banker med begrepet Bankkode for dette.

Tyskland og Østerrike: Bankleitzahlenverzeichnis (BLZ)
USA: FedWire (FW), Chips (CH) eller Chips (CP)
Canada: Clearing code
Sveits: Swiss clearing no.

Fanekortet Bankinfo

Banknavn: Her kan du registrere navn på banken. Informasjonen er kun til oppslagsbruk internt.

Adresse: Adressen til banken kan legges inn her om ønskelig. Informasjonen kan brukes internt.

Kontoeier: Navn på kontoeier kan legges inn her om ønskelig, men er ikke nødvendig.

Kundenr.: Kundenr. hos banken.

Adresse: Her kan du legge inn adressen til kontoeier hvis ønskelig.

Oppdater: Tilgjengelig når eksisterende bankinfo for en kontakt redigeres. Dersom kontaktens adresse i kontaktkortet er endret, og kontoinformasjon også skal endres, kan du raskt oppdatere adressen ved hjelp av denne knappen.

Se også:

Kontaktkortet

Firmainnstillinger for Økonomi - Land

Adresse, detaljert