Kolonnene i bilagsregistreringsvinduet

I Brukerinnstillinger for bilagsregistrering kan du merke av de kolonnene du ønsker skal vises i bilagsregistrering. Du kan definere opptil fem ulike sett med brukerinnstillinger som kan vise ulike kolonner om ønskelig. Brukerinnstillingene er knyttet til brukeroppsett som velges i nedtrekkslisten til venstre for knappen Brukerinnstillinger.

Merk! Enkelte kolonner kan ikke tas bort.

Kolonne Beskrivelse

L

Angir linjenummeret. Hvert bilag består av minimum to posteringslinjer. Nummereringen starter på 1 for hvert bilag.

Konto

Konto for hovedposteringen. Beløpet som oppgis i denne linjen posteres på kontoen som oppgis her.

Motkonto

Beløpet som angis under Debet eller Kredit motposteres mot denne kontoen, med fratrekk for eventuell avgiftsbehandling på Konto.

Beskrivelse

For å øke informasjonsverdien av regnskapet bør du benytte denne kolonnen til å beskrive posteringen i fritekst. Kontoens navn blir ellers satt inn i kolonnen.

Reskontronr.

Kunder og leverandører har sitt eget Reskontronummer, som tilsvarer henholdsvis kontakt- og leverandørnummeret de er tildelt gjennom Kontaktregisteret.

Fakturanr.

Reskontroposteringer knyttes opp mot Fakturaen for den fordringen/gjelden som posteres. Denne kolonnen kan ikke redigeres direkte. Selve nummeret føres i et eget vindu for slike posteringer.

KID

Reskontroposteringer knyttes opp mot KID-nummeret for den fordringen/gjelden som posteres. Denne kolonnen kan ikke redigeres direkte. Selve nummeret føres i et eget vindu for slike posteringer.

Avg. behandling

Flere kontoer er knyttet opp mot en egen Avgiftskode. Denne koden vises, og kan endres i denne kolonnen.

Prosjekt

Dersom en konto er knyttet mot et Prosjekt, vil det vises i denne kolonnen. Det er også mulig å velge Prosjekt manuelt i nedtrekkslisten.

Avdeling

Dersom en konto er knyttet mot en Avdeling, vil det vises i denne kolonnen. Det er også mulig å velge Avdeling manuelt i nedtrekkslisten.

Valutakode
Valutakurs
Valutasum

Bilag kan registreres i fremmed valuta. Valutaen og valutakursen oppgis i disse feltene. Bilaget blir ført i regnskapet i klientens valuta. Pass på at Valutaregisteret er oppdatert.

Debet

Viser beløpet som posteres til Debet.

Kredit

Viser beløpet som posteres til Kredit.

Se også:

Registrering av betaling i bilagsregistrering

Valuta

Brukerinnstillinger for Bilagsregistrering