Overføre til Hovedbok

Bilagslisten med alle bilag som ikke ennå ble overført til hovedboken, vises i et eget vindu i bilagsregistreringen. Hvis vinduet ikke vises, kan du aktivere det via funksjonen Vis bilagsliste under fanekortet Funksjoner i brukerinnstillingene for bilagsregistrering.

Slik overfører du bilag til hovedboken

1. Velg Vis - Regnskap - Bilagsregistrering.
  2. Klikk Overfør til hovedbok.
    Alternativt kan du overføre bilag ved å velge Vis - Regnskap - Overføre fra Bilagsregistrering til Hovedbok.

3. Sett utvalg for overføring til hovedbok.
    Du kan velge å overføre en bilagsart, en periode eller alle bilagsarter. Kombinasjoner er også mulige som f.eks. bilag med bilagsart Utgående faktura fra Periode 3.
    Tips!
    Har du merket av for Bunthåndtering i brukerinnstillingene for bilagsregistrering, kan du velge bunt i utvalgsvinduet.
    Fjern markeringen dersom du ikke ønsker å Forhåndsvise posteringsjournalen før overføring til hovedbok.
  4. Klikk Neste.
  5. Kontroller eventuelt at innholdet i forhåndsvisningen av posteringsjournalen stemmer. Klikk Close Preview for å lukke forhåndsvisningen, eller klikk Forrige dersom innholdet i posteringsjournalen ikke er korrekt. Du kan da gå tilbake og sette nytt utvalg og få en ny forhåndsvisning av posteringsjournalen.
  6. Velg ønsket Utskriftsmedium for originalutskrift av posteringsjournalen. Velger du skriver, må du godkjenne utskriften.
  7. Klikk Fullfør.
    Har du valgt skriver, må du godkjenne utskriften. Klikker du Nei, vil posteringsjournalen bli skrevet ut på nytt. Du vil ikke ha mulighet til å gjøre endringer i posteringsjournalen, bare skrive ut rapporten på nytt.

Bilagene overføres til hovedboken.

Posteringsjournal

Posteringsjournalen lagres elektronisk på dokumentområdet i PDF-format.

Du kan finne dokumentområdet under Vis - Innstillinger - Andre innstillinger - Andre programmer.

Tips! Velg Fil - Databaseverktøy - Gå til firmadatabasens dokumentområde for å åpne området i Windows Utforsker.

Se også:

Bilagsregistreringsvinduet

Hovedbok

Korrigering, tilbakeføring og sletting av bilag

Brukerinnstillinger for Bilagsregistrering

Andre programmer

Databaseverktøy