Andre programmer

I innstillingsvinduet for Andre programmer settes innstillinger for Microsoft Office-programmer som er integrert med Mamut Business Software. I tillegg settes innstillinger for Telefon/Faks, E-post og Listeskilletegn.®

Installerte programmer

Viser hvilke programmer du har installert og som er integrert med ditt Mamut-system. Dersom informasjonen som vises ikke stemmer med det som faktisk er installert på din arbeidsstasjon, kan du klikke Søk for å oppdatere informasjonen. Alternativt kan du dobbeltklikke på den aktuelle linjen, og manuelt gjøre endringer.

Server: Viser servernavn og instans.

System: Viser systemdatabasen på SQL Server.

Se mer om databasen i Om databasen.

Dokumentområde: Viser lokasjonen til dokumentområdet til Mamut Business Software. I dokumentområdet lagres filer som ikke er en del av selve databasen, som Word-dokumenter, PDF-er og annet. Lokasjonen bestemmes i forbindelse med første oppstart av programmet. Dokumentområdet må være delt i nettverket dersom du har installert en flerbrukerinstallasjon. Dokumentområdet kan være et annet enn plasseringen til selve databasen.

Rediger: Du kan endre dokumentområdet ved å skrive inn en ny filbane her. Dokumentene vil da bli kopiert til det nye området, og systemet vil deretter lagre nye og endrede dokumenter til dette området.

Merk! I et flerbrukermiljø må du sørge for at ingen andre brukere er pålogget når du skal endre filbanen. Du må ha tilgangskontroll som Superbruker for å kunne flytte dokumentområdet.

Les mer i Filer som installeres.

Andre innstillinger

Telefon/Faks: Her kan du velge skriverdriver for faks og ev. legge inn nummer for å få bylinje. Skriverdriveren som legges inn vil benyttes ved utskrift til faks. For å kunne sende faks rett fra programmet må du installere programmet WinFax på din maskin.

TAPI: Dersom du har driver for TAPI 3.0 eller høyere installert på maskinen din, vil du kunne merke av for å bruke TAPI og ringe ut direkte fra Mamut Business Software. Du kan eventuelt velge Skype som program for telefonsamtaler direkte fra programmet. Se i Om integrasjon med Skype for mer informasjon om integrasjonen med Skype. For å benytte TAPI-funksjonaliteten i dette programmet må du starte 'Telephony'-tjenesten på din maskin. Denne innstillingen finner du ved å høyreklikke på Min datamaskin, og deretter velge Behandle - Tjenester og programmer - >Tjenester (Windows XP®) eller Datamaskin - Behandle - Tjenester og programmer - Tjenester (Windows 7®).

E-post: Merkes av dersom du har et MAPI-basert e-postprogram installert. Merk også av dersom du ønsker å bruke Rikt tekstformat (RTF) ved redigering av e-post som du oppretter gjennom Mamut Business Software.

Listeskilletegn: Her kan du endre listeskilletegn. Det er viktig at listeskilletegnet i Mamut Business Software er det samme som er spesifisert i "Regionale innstillinger" i Windows, hvis ikke vil det oppstå problemer ved bl.a. fletting av dokumenter.

Se også:

Andre innstillinger

Bruke Winfax med Mamut

Innstillinger

Brukerinnstillinger

Firmainnstillinger

Om integrasjon med Skype