Vise lagerbeholdning på produktene i nettbutikken

Nettbutikken kan vise lagerstatus for alle lagerførte produkter som tilbys i nettbutikken. Med lagerstatus menes antall på lager minus antall som allerede er i ordre eller reservert til kunder på andre måter. Lagerstatus støttes i alle designmaler som viser produkter på forsiden. Lagerstatus vil også vises per variant (tilleggsprodukt i enkelte programversjoner) når et produkt selges i ulike varianter.

Merk! Lagerbeholdningen som skal vises i nettbutikken defineres som den lagerbeholdning som er tilgjengelig for salg. Produkter som allerede ligger "til kunder" medregnes altså ikke her.

I Produktregisteret i fanekortet Nettbutikk kan du i nedtrekkslisten Lagerinformasjon velge om et produkt skal vise lagerstatus i nettbutikken. Ønsker du ikke å vise lagerbeholdning lar du nedtrekkslisten bli stående med valget Ikke vis lagerbeholdning.

Skal lagerbeholdningen vises kan den vises på ulike måter

Eksakt lagerbeholdning: Viser eksakt antall tilgjengelig for salg på lager. Eksempel: Tilgjengelighet: 29 stk på lager.

Intervallbasert lagerbeholdning, eksakt ved lavere enn 10: Viser lagerbeholdning i intervaller, men eksakt antall når det er færre en 10 stk. igjen på lager. Intervallene er:
10 - 19
20 - 49
50 - 99
100 +
500 +

Eksempel ved 26 stk på lager:
Tilgjengelighet: 20 - 49 stk på lager.

Intervallbasert lagerbeholdning: Viser lagerbeholdning i intervaller. Intervallene er:
1 - 5
6 - 9
10 - 19
20 - 49
50 - 99
100 +
500 +

Eksempel ved 26 stk på lager: Tilgjengelighet: 20 - 49 stk på lager.

Du kan endre ledeteksten som benyttes for å vise hvor mange som er på lager. Standard ledetekst er
Tilgjengelighet, slik at kunden i nettbutikken for eksempel vil lese informasjonen: Tilgjengelighet, 29 stk på lager. Se mer om ledetekster i eget avsnitt.

Tekst: Viser en fast tekst for hver av statusene:
På lager
I innkjøp
Ikke på lager

Merk! Dette er forhåndsdefinerte tekster. Fritekst-feltet under benyttes sammen med valget Fritekst. Ønsker du å endre på disse tekstene kan du endre ledetekstene.

Symbol/grafikk: Viser kun symbolene for På lager, I Innkjøp og Ikke på lager. Du kan velge hvilke symboler som skal benyttes i Nettstedinnstillingene, på fanekortet Innstillinger nettbutikk.

Fritekst: Du kan velge din egen fritekst og vise denne i nettbutikken, i stedet for antall på lager. Friteksten du ønsker å benytte skriver du inn i feltet Fritekst. Du må også velge Fritekst i nedtrekkslisten.
Eksempel: Restsalg: Kun få igjen!

Produktets produktkategori: I stedet for lagerstatus vises produktkategorien som er angitt i feltet Produktkategori på produktkortet. Du kan selv opprette produktkategorier i Standardregisteret.

Tips! Du kan angi visningsvalgene i fanekortet Standardverdier i Firmainnstillinger for produkt, slik at du ikke behøver å angi dette for hver gang du oppretter et nytt produkt.

For å administrere mange produkter, eller ved oppstart av funksjonaliteten kan du i veiviseren Endre et utvalg produkter redigere visningsmodus for lagervisning på et utvalg produkter på en gang.

Merk! Lagerstatus viser status ved siste opplasting av nettbutikken. Status vil derfor kun være helt eksakt etter opplasting, og frem til første ordre er lagt inn, enten i Nettbutikken eller i programmet direkte. Det anbefales derfor at import av nettordre rutinemessig følges opp med opplasting av nettbutikk, slik at man oppnår størst mulig nøyaktighet i lagerstatusvisningen. Det kan også være fordelaktig å ta forbehold i nettbutikken om at lagerstatus ikke nødvendigvis er forpliktende.

Se også:

Varianter

Fanekortet Nettbutikk

Innstillinger nettbutikk

Firmainnstillinger for produkt

Endre et utvalg produkter

Tilleggsprodukter - Netthandel

Ledetekster