Reservere lagervarer/reservere på innkjøp

Du kan reservere produkter i salgsordrer i forhold til varer som ligger på lager eller varer som finnes i innkjøp. Dette bidrar til å sikre at det finnes nok varer når ordren skal leveres. Både levering av varer og reservasjoner opprettes automatisk som lagerbevegelser.

Slik reserverer du lagervarer

1. Marker ordren du ønsker å sikre vareleveranser til i øverste del av vinduet.

2. Klikk Reservere lagervarer.

3. Klikk Reserver alle for å reservere alle varer på ordren som er tilgjengelig i forhold til lagerbeholdning og eventuelle andre reservasjoner.

4. Skriv eventuelt inn ønsket antall i feltet Reservert.

Slik reserverer du på innkjøp

1. Marker ordren du ønsker å sikre vareleveranser til i øverste del av vinduet.

2. Klikk Reservere på innkjøp.
    Merk at innkjøpet allerede må være opprettet i Innkjøpsmodulen.

3. Klikk Ny over den nederste listen for å sette inn et innkjøp i listen.

4. Skriv inn ønsket antall i feltet Reservert.

Velg serienummeret som skal reserveres: Dersom du reserverer et produkt som er markert med Påkrevd serienummer ved varemottak og vareuttak i fanekortet Innstillinger i Produktregisteret, må du velge serienummer. I tillegg må du i firmainnstillinger for Produkt/Lagerhåndtering ha valgt at Serienummer må plukkes manuelt.

Se også:

Om lagermodulen

Innstillinger i Produktregisteret

Firmainnstillinger for Produkt/Lagerhåndtering