Feltene i Søk og Utvalg

Gjennom Søk og Utvalg kan du velge mellom like mange felt som det finnes muligheter for å registrere data i modulen. Nedenfor finner du en beskrivelse av de forskjellige måtene du setter kriterier for.

Fritekstfelter

Fritekstfeltene er åpne slik at du kan skrive inn hvilket utvalgskriterium du vil. Alle slike felter følges av en nedtrekksliste med tre forskjellige alternativer:

Begynner med: utvalget vil begynne med bokstaven(e) eller ordet/ordene du skriver inn i fritekstfeltet.

Eksakt: feltet i utvalget tilsvarer eksakt de bokstavene/ordene du har skrevet inn i fritekstfeltet.

Inneholder: feltet i utvalget inneholder bokstavene/ordene du skriver inne i fritekstfeltet, men det kan også inneholde andre bokstaver/ord.

Nedtrekkslister

Nedtrekkslistene innholder flere alternativer, og du kan velge ett av disse.

Fra-til-felter

I fra-til-felter kan du foreta utvalg fra et tall (i feltet til venstre) til et annet tall. Alt fra og med - til og med disse tallene vil inkluderes i utvalget.

Ønsker du kun å søke på ett tall, skriver du det samme i begge feltene. Hvis du kun skriver noe i feltet til venstre, vil utvalget tas fra og med dette tallet og ut hele registeret.

Avmerkingsbokser

Ved å markere avmerkingsbokser angir du hvilke kategorier utvalget skal inngå i. Du kan markere flere avmerkingsbokser samtidig hvis du ønsker det.

Radioknapper

Radioknapper ligner avmerkingsbokser, men du kan kun velge ett alternativ.

Søkeknapper

.Når du klikker på søkeknapper åpnes et vindu med komplett oversikt over data. Fra denne oversikten velger du objektet du vil sette inn i det aktuelle feltet, og klikker OK.

Se også:

Knappene i verktøylinjen

Avansert Utvalg