Tillgång till Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar

När du har köpt tilläggsprodukter får du en licens för varje produkt.

Om du har fått flera licensnummer måste du börja med att registrera licensnumret som gäller för själva programmet. Därefter kan du registrera licensnumret för serviceavtalet eller andra tilläggsprodukter.

Obs! Vid registrering är det viktigt att du skriver in licensnumret exakt som det står i brevet/e-postmeddelandet som du har mottagit. Var till exempel uppmärksam på skillnaden mellan bokstaven "O" och siffran "0". Licensnummer innehåller inte bokstaven "O" - bara siffran "0".

Om du har köpt en Tilläggsprodukt eller Enterprise-utökning efter att du har installerat och registrerat programmet kan du vanligtvis aktivera licensen genom att klicka Hjälp - Om - Ladda ner licensfil

Vissa Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar måste registreras på din företagsdatabas eller på användare som ska ha tillgång till den nya funktionaliteten.

När du har registrerat tilläggslicensen och startat om ditt Mamut-system kan du administrera licensen. Detta görs under menyn Hjälp - Om - Administrera licensinformation.

Obs! Ta reda på om tilläggsprodukten gäller för antal Användare, antal Företagsdatabaser eller Alla användare och företagsdatabaser.

Så administrerar du tillgång till tilläggsprodukten:

1. Klicka på Hjälp - Om - Administrera licensinformation.
  2. Under Tilläggsprodukter visas en lista över alla tillgängliga produkter. Markera den aktuella produkten och klicka Lägg till.
  3. Välj företagsdatabas eller användare och klicka OK. Upprepa detta steg om du vill lägga till fler produkter.
  4. Avsluta och starta programmet på nytt.

Tilläggsproduktsfunktionaliteten är nu tillgänglig för de valda företagsdatabaserna eller användarna.

Obs! Nederst på sidan visas alla dina licenser för tilläggsprodukter. Du kan lägga till så många användare/företagsdatabaser som din licens tillåter.

Läs mer om att administrera licensinformation i Administrera licensinformation.

Se även:

Tilläggsprodukter