Administrera licensinformation

Här har du full översikt över alla dina licenser för webbplatser samt huvud- och tilläggsprodukter. Du kan också justera vilka datorer dina licenser ska gälla för (i fleranvändarkonfigurationer), hur tilläggsprodukterna ska fördelas och vilka av dina webbplatser som ska vara aktiva.

Välj vad du vill göra genom valen till vänster i fönstret.

Tilläggsprodukter

Under Tilläggsprodukter anger du vilka användare och företagsdatabaser som ska få tillgång till eventuella tilläggsprodukter. Läs mer i Tillgång till Tilläggsprodukter och Enterprise-utökningar.

Installerade maskiner

Här får du en översikt över alla datorer som är kopplade mot databasen. Du måste ha licens för varje maskin du vill installera programmet på. Har du använt hela det Antal licenser (under listan, i nedre delen av fönstret) kan du inaktivera maskiner som inte används, för att på så vis frigöra licenser.

Så här avaktiverar du en dator:

1. Markera rutan i kolumnen Inaktiv, till höger om maskinen som ska inaktiveras. Det blir således inte möjligt att använda programmet på den maskinen.
  2. Installera programmet på en ny maskin.

Licensen knyts nu mot den nya maskinen.

Webbplatslicenser

Här får du översikt bland alla dina skapade webbplatser med följande information:

Webbplats: Arbetsnamnet för webbplatsen

Registrering: Internetadressen som webbplatsen är registrerad på.

Typ av Webbplats: Vilken typ av licens som är knuten till webbplatsen.

Du kan inte registrera flera webbplatser än du har licens till (Antalet visas i Om-fönstret under Lista över funktioner på hemsidor.) Du måste således inaktivera de webbplatser om inte används för att kunna registrera en ny.

Så här avaktiverar du en webbplats:

1. Välj Företagsdatabasen du skapade den gamla webbplatsen på. Du får nu en översikt över alla webbplatser som är skapade på företagsdatabasen.
  2. Välj webbplats som du vill ta bort licensen från.
  3. Sätt status för webbplatsen i rullgardinsmenyn till Ingen Webbplats.
  4. Välj Företagsdatabasen som den nya Webbplatsen ska skapas på. Ifall både den gamla och den nya tillhör samma företagsdatabas, kan du hoppa över den här punkten.
  5. Sätt status för webbplatsen i rullgardinsmenyn till Komplett webbplats eller Webbplats, beroende på vad din licens räcker till.
  6. Registrera den nya webbplatsen.

Läs mer i Utforma webbplats.

Översikt

Fönstret öppnas med en översikt bland:

Huvudprodukt/Tilläggsprodukt: Namn på produkten licensen gäller.

Antal licenser: Hur många användare som har tillgång till produkten.

Förfallodatum: Sista dagen för användning av funktionen. Genom att förlänga serviceavtalet kan du ladda ned en ny licensfil och förlänga giltighetstiden.

Se även:

Information om licens

Om programmet

Om fleranvändarinstallation