Ny företagsdatabas - företagsinställningar

Det här är en del av guiden där du skapar en ny företagsdatabas vid förstagångsuppstarten eller när du skapar en ny företagsdatabas vid ett senare tillfälle.

Företagsinformationen som du anger här kommer att vara namnet på företaget som det skapas en databas för. I fältet Namn skriver du det officiella namnet på företaget. Det namnet kommer bland annat att visas på fakturor och andra utskrifter.

Systemet kommer att förutsätta att du ska använda samma namn som du skrev in i registreringsfönstret, men du kan skriva in ett annat företagsnamn här. Om du senare ska skapa en ny företagsdatabas så fyller du i formuläret en gång till för det nya företaget.

Region: Skriv in det som passar bäst, t.ex. Västerbotten. Informationen påverkar inte inställningarna i programmet.

Det Land du väljer är avgörande för vilka register som ska installeras avseende på Moms och andra landsspecifika uppgifter.

Valuta: Alla priser skapas i den valuta som du anger här. I valutaregistret kan du även uppdatera priser från utländska leverantörer i den valuta de använder och få det omräknat till din valuta.

Tips! Om du skapar en databas utan att använda guiden, kan du nu klicka på Slutför, så skapas databasen. Du kan redigera inställningarna vid ett senare tillfälle. Om du vill använda guiden för att få hjälp med de viktigaste inställningarna, kan du klicka på Föregående.

Använder du guiden kan du lägga in mer information och sen fortsätta:

Organisationsnummer: Programmet skriver ut flera rapporter till myndigheterna. Här är det viktigt att du registrerar rätt organisationsnummer.

Kontonr.: visas på alla fakturor och andra betalningsblanketter som du skriver ut från programmet.

Nästa steg:

Ekonomisk information

Se även:

Ny företagsdatabas

Installera exempeldatabasen