Hur raderas alla data i en systemdatabas?

Om du precis har börjat använda eller installerat Mamut Business Software, och inte har någon data som du vill ta vara på, kan du genom att klippa ut några mappar i katalogen Data radera allt som har registrerats.

Obs! Denna procedur raderar alla data som du har sparat i databasen och får bara användas om du inte har registrerat data som du vill spara. Proceduren nedan bör bara användas om du vill börja om från början utan att behöva ominstallera programmet. Proceduren raderar inte alla filer som programmet har installerat på din dator.

Så här raderar du alla data i en systemdatabas och startar på nytt:

1. Stäng programmet.
  2. Öppna Windows Utforskaren.
  3. Leta dig fram till den befintliga datakatalogen.

Du hittar vanligtvis datakatalogen här:
    Windows XP
    ®: C:\Documents and settings\All Users\Public Mamut\Mamut
    Windows Vista® och nyare
    : C:\Users\Public\Public Mamut\Mamut

4. Radera mappen Mamut.
  5. Starta programmet.

Programmet startar nu guiden för förstagångsuppstart, skapa en ny, tom databas. Du kan nu registrera valfritt användarnamn och lösenord.

Avinstallation

Om du ska avinstallera hela programmet använder du Windows verktyg för avinstallation i Kontrollpanelen. Proceduren ovan ska bara användas om du vill starta programmet utan data.

Se även:

Inloggning

Om installation av programmet

Om databasen