Om E-handel

I en värld där "alla" söker information om varor och tjänster på Internet innan de handlar är det lätt att hamna utanför om man inte är på plats där det sker. Genom att utnyttja möjligheterna du har tillgängliga i ditt Mamut-program kan du enkelt skapa din egen webbplats med tillhörande webbutik. Du blir då tillgänglig för både nya och gamla kunder dygnet runt.

Vad är en webbplats?

En webbplats är ett område på Internet där du kan driva ett antal sidor med information om ditt företag. En webbplats består oftast av en huvudsida som är länkad till ett antal undersidor med information om t.ex. företaget och dess tjänster. En webbplats kan dessutom innehålla en webbutik där kunder kan köpa företagets produkter.

Varför bör jag ha en webbplats?

Om du inte redan har en webbplats bör du på allvar överväga att skaffa en. Det finns många fördelar med en webbplats som dygnet runt kan förse befintliga och potentiella kunder med information om företaget som öppettider, personalinformation samt adress med vägbeskrivning. Antalet Internetanvändare ökar stadigt, liksom mängden personer som använder Internet för att handla. Om du utöver din vanliga butik erbjuder dina produkter i webbutiken har du stora chanser att öka omsättningen.

Förutsättningar

Om du har ett program i serien Mamut Business Softwareeller gratisversionen av Mamut Web Free kan du snabbt och enkelt skapa en professionell webbplats med tillhörande webbutik.

Förkunskaper

Att skapa en webbplats med Mamut Business Software kräver inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter av webbpublicering. Själva redigeringen görs i modulen E-handel som innehåller en användarvänlig publiceringslösning så att du slipper att förhålla dig till HTML-koder och uppladdning via ftp-servrar. Om du är bekant med grundläggande textbehandling och -formatering i till exempel Microsoft Word kommer du att känna igen många av redigeringsmöjligheterna i modulen Utforma webbplats.

Se även:

E-handel i programmet

Hur skapas en webbplats?

Webbplatsinställningar

Om Skrivbordet