Hur skapas en webbplats?

En väl fungerande webbplats kan snabbt bli en av de viktigaste informationskanalerna till dina kunder. Inte bara genom att du tillhandahåller information om dina produkter, utan även genom att förmedla information om din verksamhet, kampanjer och annan information som dina kunder kan ha nytta av.

Samtliga produkter i serien Mamut Business Software erbjuder möjligheten att snabbt och kostnadsfritt lägga upp en webbplats.

Nedan hittar du en beskrivning av de steg som du måste genomföra för att registrera en webbplats.

Obs! Begreppet webbplats som används i programmet syftar till hela webbplatsen. Webbplatsen kan även innehålla en del som kallas webbutik, där du kan sälja dina produkter.

Så registrerar och publicerar du din webbplats:

1. Välj Visa - E-handel - Utforma webbplats.
  2. Klicka på Ny för att skapa en ny webbplats och välj namn.
  3. Registrering av webbplats, steg 1 och följ guiden som hjälper dig att upprätta webadressen och registrera den på Mamuts server.

Du kan nu öppna t.ex. Internet Explorer och gå till adressen som du har registrerat.

Anpassningar/uppdateringar av webbplatsen:

När registreringen är slutförd kan du redigera och anpassa innehållet på din webbplats. Redigeringen görs i modulen Utforma webbplats som du hittar via Visa - E-handel - Utforma webbplats. Modulen är utformad som en guide där du genom att klicka Nästa i varje fönster går igenom alla flikar där du kan registrera information. Du kan också gå direkt till flikarna Information om företaget, Innehåll, Webbutik och Utforma och lägga in information på flikarna som ligger under dessa.

Läs mer om redigering av innehållet på webbplatsen i Om innehåll på webbplatsen.

När du har lagt in önskad information på din webbplats måste du uppdatera/publicera innehållet för att det ska visas på Internet. Det gör du genom att välja Visa - E-handel - Överför sidor/uppdateringar.

Tips! Om du inte kan se några ändringar efter att ha uppdaterat webbplatsen kan du hålla [CTRL] nedtryckt och samtidigt trycka på [F5] några gånger för att uppdatera innehållet i fönstret.

Du kan läsa mer om uppdatering/publicering av webbplats i Uppdatera webbplats.

Se även:

Webbplatsinställningar

Registrera webbplatsen

Redigera webbplatsen