Uppdatera webbplats

När du har redigerat innehållet på webbplatsen eller ändrat användarnas behörighet (via Lösenordsinställningar, måste du uppdatera eller publicera webbplatsen på servern. Läs mer i Meny

En vanlig uppdatering gör bara att ändringarna laddas till webbplatsen. Eftersom du har begränsat lagringsutrymme bör du då och då utföra en Full uppdatering (se punkt 3). Då raderas all information på servern och endast den information som du vill visa på webbplatsen laddas.

Så här uppdaterar du webbplatsen:

1. Starta uppdateringen från menyn Visa - E-handel - Överför sidor/uppdateringar. Systemet kontrollerar nu automatiskt om det finns designmallsuppdateringar. Om det finns uppdateringar på servern, kommer du att få besked om detta. Ladda då ner dessa som beskrivs nedan, och starta sedan uppdateringen av webbplatsen på nytt.
  2. Klicka på Nästa för att söka efter uppdateringar av programmet. Om det finns uppdateringar på servern, kan du ladda ned dem enligt beskrivningen nedan.
  3. Markera de webbplatser som du vill uppdatera.
    Om du har gjort stora ändringar bör du även markera Full uppdatering, för att nollställa det innehåll som ligger på servern.
  4. Klicka på Uppdatera.
    Nu skapas den uppdaterade webbplatsen i programmet, informationen packas och hämtas till ditt område på servern.
  5. Klicka på Gå till webbplats eller klicka på länken till webbplatsen i e-posten som du får när uppdateringen är klar.
  6. Kontrollera att innehållet ser ut som du vill.

Din webbplats är nu uppdaterad med ändringarna du gjort.

Tips! Om du inte ser några ändringar efter att du har uppdaterat din webbplats kan du hålla ned [Ctrl] + [F5] några gånger för att uppdatera innehållet på skärmbilden.

Uppdatera designmallar

Med jämna mellanrum erbjuder vi uppdaterade designmallar. Programmet gör automatiskt en sökning efter designuppdateringar varje gång du väljer att redigera, förhandsvisa eller uppdatera webbplatsen via Visa - E-handel - Utforma webbplats / Förhandsvisning av din webbplats / Överför sidor/uppdateringar. Du får då upp en dialogruta när det finns tillgängliga uppdateringar.

Så här hämtar du in uppdaterade designmallar

1. Klicka OK i dialogrutan om att det finns tillgängliga uppdateringar. Du tas nu vidare till uppdateringsguiden, där du kommer att se mer detaljerad information om uppdateringen.
  2. Klicka Nästa för att starta själva nedladdningen.

Obs!
    Du kan inte redigera, förhandsvisa eller uppdatera webbplatsen innan du har hämtat in uppdateringarna. Du kan avbryta guiden genom att klicka Avbryt här, men detta kommer också att avbryta processen som du ursprungligen startat.
  3. När uppdateringen är slutförd, kommer du att få upp en dialogruta som bekräftar detta. Klicka OK.

De nya designmallarna är nu tillgängliga i fliken Design under Utforma webbplats.

Se även:

Hur skapas en webbplats?

Redigera hemsida

Hämta webbplatsdata