Lösenordsinställningar

Obs! Denna flik är tillgänglig endast om du har tilläggsprodukten Mamut Enterprise Partner Web.

Du kan erbjuda dina kunder att skapa ett eget användarkonto med användarnamn och lösenord på din webbplats. Registrerade kunder får se priser med rabatt som gäller för kunden, samtidigt som de slipper att registrera information varje gång de handlar.

I det här fönstret väljer du vilka delar av webbplatsen som ska vara lösenordsskyddade samt om kunden ska kunna skapa användarkonton på egen hand.

Val av lösenord

Inget lösenordsskydd:Alla kunder får tillgång till hela din webbplats utan att registrera sig som användare.

Lösenordsskydd av hela webbplatsen: När användaren öppnar webbplatsen i webbläsaren måste han/hon ange användarnamn och lösenord, eller registrera sig som användare.

Lösenordsskydd av endast webbutiken: Alla kunder får tillgång till webbplatsen när de öppnar den i webbläsaren. Kunden ombeds ändå att ange användarnamn och lösenord eller registrera sig som användare innan han/hon kommer till webbutiken. Alla priser i visas med de eventuella rabatter som kunden har rätt till.

Inloggning i kassan: Alla kunder får tillgång till både webbplats och webbutik, men kan registrera sig som användare så att deras order verkställs. Kunden ombeds då att skriva in användarnamn och lösenord (eller att registrera sig som användare).

Godkännande av nya användare

När du väljer ett av alternativen där lösenordet aktiveras, måste du ta ställning till hur du ska godkänna nya användare. Du kan välja mellan följande alternativ:

Alla statusändringar för webbplatsanvändarna vidarebefordras via e-post. Du kan själv ange vem som ska stå som Avsändare på e-post med registreringsinformation.

Du kan även välja Mottag kopia av e-postmeddelandet om du vill hålla uppsikt över vilka meddelanden kunderna får från dig.

Se även:

Hämta webbplatsdata

Webbplatsinställningar

Hur skapas en webbplats?