Kom igång med Mamut PayPal-integration

Med PayPal kan dina kunder handla säkert i din webbutik, genom att använda en av de mest populära betalningsleverantörerna. PayPal är känt över hela världen och har konkurrenskraftig prisättning, speciellt för moderata volymer. Läs mer om PayPal här.

I din webbutik i Mamut Business Software kan du erbjuda PayPal tillsammans med andra betalningsleverantörer. Dina kunder kan bestämma vilken betalningstjänst de vill använda i kassan.

Webbutikskunder som inte redan har ett PayPal-konto, kan skapa ett direkt på din webbutikssida.

Mamut PayPal-integration är en tilläggsprodukt för mer avancerad funktionalitet, som du måste köpa separat. Du hittar mer information i Tilläggsprodukter - E-handel.

Uppsättning av ett butikskonto hos PayPal

Innan du kan använda PayPal i din webbutik, måste du ha ett PayPal företagskonto och API-inloggningsinformation, bestående av de tre elementen API-användarnamn, API-lösenord och API-signatur. Om du inte har ett företagskonto, kan du skapa det på PayPals webbplats och sedan begära API-inloggningsinformation. Skriv ner dem - du kommer att behöva dem för att sätta upp PayPal i Mamut Business Software.

För mer information om PayPal och hur du skapar ett företagskonto för din webbutikslösning, läs på PayPals webbplats här.

Sätta upp PayPal i Mamut Business Software

När du har köpt Mamut PayPal licens och har ditt PayPal-användarnamn, API-lösenord och API-signatur, kan du nu fortsätta med att sätta upp PayPal i Mamut Business Software.

Så här definierar du PayPal-inställningarna i Mamut Business Software

1. Klicka på Hjälp - Om - Administrera licensinformation.
  2. Under Tilläggsprodukter finner du licensen för PayPal. Markera licensen och klicka Lägg till. Välj vilken företagsdatabas licensen skall gälla för och klicka OK.
  3. Öppna Visa - E-handel - Webbplatsinställningar - Betalningstjänster.
  4. Klicka PayPal. Ange API-användarnamn, API-lösenord och API-signatur i motsvarande fält. Klicka OK.
  5. Öppna Visa - Inställningar - Företag - Grundinställningar. Scrolla nedåt till Betalningsvillkor och klicka Redigera.
  6. För inhemsk handel: Dubbelklicka på betalningsvillkoret PayPal.
    För handel utanför landet: Dubbelklicka på betalningsvillkoret PayPal - Internationellt.
  7. Markera kryssrutan Tillgänglig på Internet.
  8. Ladda upp din webbutik via Visa - E-handel - Överför sidor/uppdateringar: Välj Full uppdatering och bekräfta med Uppdatera.

Du har nu definierat PayPal som betalningsleverantör. Dina webbutikskunder kan nu betala dina produkter via PayPal.

Ladda ner webbutiksordrar

Du laddar ner PayPal webbutiksordrar på vanligt vis. Läs mer i Hämta webbplatsdata.

Webbutiksordrar via PayPal har PayPal angivet i fältet för Betalningsvillkor. Förutsättningen för detta är att du har definierat ett betalningsvillkor vid namn PayPal via Grundinställningar i Mamut Business Software. Detta beskrivs under steg 3 ovan.

Se även:

Tilläggsprodukter - E-handel

Betalningssätt

Webbplatsinställningar

Betalningstjänster för betalning i webbutik