Om innehåll på webbplatsen

En genomtänkt webbplats kan bli en av dina viktigaste informationskanaler till dina kunder. På webbplatsen kan du ge information om dina produkter, förmedla information om företagets kampanjer samt annan relevant information till både kunder och samarbetspartners.

Innehåll

En webbplats innehåller flera webbsidor varav en är huvudsida. Huvudsidan är den sida som besökarna kommer till när de har klickat sig fram till din webbplats. Du kan även skapa så många under- och nyhetssidor som du kan behöva. Dessutom kan du utforma kontaktsidor som besökaren kan använda för att komma i kontakt med dig på ett enkelt sätt.

Själva innehållet på din webbplats lägger du in under fliken Innehåll samt de underliggande flikarna.

Huvudsida

Kampanj

Produkturval

Nyheter

Undersidor

Kontaktsidor

Om du vill sälja dina produkter via din webbplats ska du använda funktionen Webbutik. Du väljer själv om du bara vill ha en webbplats eller en webbplats med webbutik. Läs mer om webbutik i Om webbutik.

Obs! Begreppet webbplats som används i programmet syftar till hela din webbplats. Webbplatsen kan även innehålla en del som kallas Webbutik, vilken är den del där du kan sälja dina produkter till dina kontakter.

Redigera innehållet

Det finns många verktyg som du kan använda för att redigera och formatera webbplatsens innehåll. Du kan till exempel infoga bilder, länkar till andra webbplatser, tabeller eller hela HTML-filer som du har skapat i andra program. En fullständig översikt över tillgängliga verktyg hittar du Verktyg för innehåll på webbplatsen.

Obs! Du kan när som helst gå tillbaka och redigera och anpassa innehållet så många gånger du vill. Därefter publicerar du bara innehållet på nytt.

Inställningar och anpassningar

Under Webbplatsinställningar kan du ange vilka inställningar som ska gälla för din webbplats och webbutik. Du kan också anpassa ledtexter (rubriker) som visas på din webbplats samt registrera sökord.

Mer information hittar du genom att klicka på länkarna nedan:

Webbplatsinställningar

Ledtexter

Meta tags/Sökord

Uppdatera/publicera webbplatsen

När du har lagt in önskat innehåll på din webbplats väljer du Överför sidor/uppdateringar för att publicera webbplatsen på Internet. Detsamma gäller när du har redigerat innehållet på webbplatsen. Du kan läsa mer om uppdatering av webbplats i Uppdatera webbplats.

Hämta webbplatsdata

Funktionen Hämta webbplatsdata kontrollerar om nya aktiviteter har registrerats på din webbplats. Funktionen laddar ner alla order som har skapats i din webbutik samt de hänvändelser som registrerats via kontaktsidorna. Du kan läsa mer om import av webbplatsdata i Hämta webbplatsdata.

Obs! Modulen E-handel kan bara användas av en användare åt gången. Detta gäller även om du har en fleranvändarversion av programmet.

Se även:

Hur skapas en webbplats?

Tips - vad du bör tänka på innan du börjar

Designtips för webbplats

Om webbutik

Kom i gång med webbutik