Kompetens

I kompetensregistret kan du registrera information om kvalifikationer och kompetens om var enskild anställd. Du exempelvis registrera utbildningar, certifieringar, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet etc.

Registret kan även användas till registrering av erbjudande om kurser och vidareutbildning till den anställde och uppföljning av detta.

Du registrerar kompetensen med en bestämd Status som skiljer sig från kompetensen den anställde redan har (Godkänd), har fått erbjudande om, eller kompetens han/hon håller på att fullföra.

Kompetensen delas in i olika Typer; systemet levereras med en rad olika typer som särskiljer utbildning från, till exempel, arbetserfarenhet och språk.

Utskriftsknappen skriver ut rapporten Kompetensöversikt.

Tips! I rapportmodulen kan du skriva ut en rapport som visar de anställdas Kompetensöversikt per kompetenstyp.

I Grundinställningar kan du skapa egna kompetenstyper och status utifrån dina behov. Grundinställningar hittar du genom att välja Visa - Inställningar - Företag - Grundinställningar eller genom att högerklicka i rullgardinsmenyn för Typ och Status i kompetensregistret och välja Ändra i grundinställningar.

Obs! Systemadministratör: Det finns tillgångskontroller för kompetensregistret.

Se även:

Så registreras ny kompetens

Fliken Personal

Personalregister